Tällä viikolla on hehkutettu täysin englantilaisia euroturnausfinaaleja. Historiallisissa kamppailuissa Chelsea ja Arsenal ottavat yhteen Eurooppa-liigassa. Liverpool puolestaan kohtaa Tottenhamin Mestarien liigan loppuottelussa.

Vaikka seurat ovat englantilaisia, kotimaisia pelaajia ei jokaisesta joukkueesta liiaksi löydy. Pelaajia on kokonaisuudessa pelannut tällä kaudella seuroissa 29 eri maasta.

OptaJean

@OptaJean
29 - Nationalities represented in the @ChampionsLeague and @EuropaLeague final this season:

By teams - 1 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

By players (at least one game in 2018/19) - 29 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇫🇷🇪🇸🇧🇷🇧🇪🇮🇹🇩🇰🇳🇱🇩🇪🇪🇬🇨🇭🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿🇸🇳🇭🇷🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿🇨🇿🇬🇷🇬🇦🇦🇷🇰🇷🇦🇲🇧🇦🇨🇴🇨🇲🇳🇬🇺🇾🇨🇮🇰🇪🇬🇳

Bosman.

Etenkin Eurooppa-liigan finaalin kohdalla englantilaisten pelaajien otanta on hyvin pieni. Chelsean joukkueesta vain Ross Barkley ja Ruben Loftus-Cheek pelasivat torstaina välieräkokoonpanosta Eintracht Frankfurtia vastaan englantilaisia. Homegrown-pelaajaksi lasketaan kuitenkin myös tanskalaistoppari Andreas Christensen, joka liittyi seuraan jo akatemiaikäisenä.

Englantilaiset Gary Cahill ja Callum Hudson-Odoi, sekä englantilais-walesilainen Ethan Ampadu eivät pelanneet ottelussa.

Arsenalin kohdalla englantilaisia pelaajia olivat Ainsley Maitland-Niles, Eddie Nketiah ja seuran akatemiakasvatti Alex Iwobi. Iwobi tosin on valinnut edustaa synnyinmaansa Nigerian maajoukkuetta.

Homegrown-pelaajiin lukeutuvat myös akatemiaikäisenä seuraan liittynyt laitapuolustaja Hector Bellerín ja walesilainen Aaron Ramsey. Kumpikaan ei kuitenkaan pelannut torstaina loukkaantumisten vuoksi Valenciaa vastaan. Arsenalin loukkaantuneiden listalta löytyvät myös Danny Welbeck ja Rob Holding.

Mestarien liigassa otanta on suurempi.

Tottenhamin kokoonpanossa Ajaxia vastaan oli viisi englantilaista, joista Dele Alli, Kieran Trippier ja Danny Rose pelasivat avauksessa. Peli Myös walesilaispuolustaja Ben Davies on seuran homegrown-pelaajia.

Loukkaantunut Harry Kane ei pelannut ottelussa. Kokoonpanosta puuttuivat englantilaisista myös Harry Winks ja Kyle Walker-Peters.

Liverpoolilla oli myös Barcelonaa vastaan kolme englantilaista avauksessa (James Milner, Jordan Henderson ja Trent Alexander-Arnold).

Penkillä olivat Rhian Brewster, Daniel Sturridge ja Joe Gomez.

Homegrown-pelaajaksi lukeutuvat Valioliigan säännöissä pelaajat, jotka ovat rekisteröitynä englantilaiseen tai walesilaiseen seuraan 36 kuukauden tai kolmen täyden kauden ajan ennen 21-vuotissyntymäpäiväänsä. Määritelmä täyttyy myös, jos edellämainituista kriteereistä toinen toteutuu samana vuonna ennen kauden päättymistä.