Englantilaisjoukkueiden taival jatkuu keskiviikko-iltana Mestarien liigassa, kun Liverpool ja Chelsea päästetään irti viheriöllä. Liverpool lähtee suurena ennakkosuosikkina kotiotteluunsa FC Red Bull Salzburgia vastaan. Chelsea puolestaan kohtaa Ranskassa Lillen.

Liverpool – FC Red Bull Salzburg

Anfieldilla kohtaavat avausotteluistaan voitot napanneet Liverpool ja Salzburg. Liverpool lähtee otteluun suurena ennakkosuosikkina, mutta joukkueen päävalmentaja Jürgen Klopp varoittaa tulevan vastustajan vaarallisuudesta ennakoidessaan illan kamppailua.

Liverpoolin alkukausi Valioliigassa on ollut täydellinen, joukkue on voittanut kaikki seitsemän pelaamaansa ottelua. Sen sijaan Mestarien liigassa taival alkulohkossa lähti yskähdellen käyntiin, kun Napoli kaatoi merseysidelaiset kotonaan lukemin 2-0.

Liverpoolilta puuttuu ottelun kokoopanosta maalivahti Alisson Becker, puolustaja Joel Matip sekä keskikentältä Xherdan Shaqiri.

Vierasjoukkue Salzburg voitti Mestarien liiga -avauksessaan belgialaisen Genkin peräti 6-2 kotikentällään kaksi viikkoa sitten. Vasta 19-vuotias norjalaislupaus Erling Braut Håland paukutti ottelussa hattutempun jo ensimmäisen puoliajan aikana.

Salzburg on aloittanut Itävallan pääsarjan vakuuttavasti, kun yhdeksän ottelun saldo on 8-1-0. Maaliero on hurja 40-9. Håland on tehnyt peräti 11 maalia.

Maalitykki Hålandin pelaaminen illan ottelussa on vielä kysymysmerkki, sillä hän on ollut kipeänä ottelun alla. Nuorukaisen puuttuminen olisi valtava takaisku itävaltalaisille. Varmoja poissaolijoita ovat Antoine Bernede sekä Enock Mwepu.

Vieraiden valmentaja Jesse Marsch odottaa illan ottelusta vaikeaa, mutta joukkue lähtee pelaamaan omilla vahvuuksillaan.

– Odotamme todella vaikeaa ottelua. Olemme puhuneet paljon siitä, kuinka vahva joukkue Liverpool on. Emme kuitenkaan lähde muuttamaan sen takia paljon omaa pelaamistamme. Pelaamme omilla vahvuuksillamme, emmekä saa pelätä, Marsch totesi ottelua edeltävässä lehdistötilaisuudessa.

Liverpool tulee varmasti hallitsemaan ottelua, mutta vieraat pystyvät vaarallisiin vastahyökkäyksiin, mikä on myös kotijoukkueen vahvuus. Odotettavissa onkin vauhdikas ja runsasmaalinen ottelu.

Lille – Chelsea

Kotijoukkue Lille avasi Mestarien liiga -kautensa kaksi viikkoa sitten Ajaxin vieraana Amsterdamissa. Sieltä ei tuliaisia kotiin tullut, sillä Ajax vei ottelun 3-0. Joukkue pystyi kuitenkin luomaan useita huippupaikkoja, joten lukemat eivät kerro koko totuutta.

Joukkueen alkukausi Ranskan pääsarjassa Ligue 1:ssä on alkanut kelvollisesti. Lille on sarjataulukossa neljäntenä. Kahdeksasta ottelusta on kertynyt 14 pistettä. Varsinkin kotikentällä peli on kulkenut, sillä joukkue on voittanut kaikki neljä otteluaan.

Ranskalaisten loukkaantumistilanne on erinomainen, sillä joukkueen kokoonpanosta illan ottelussa puuttuvat vain nuoret Tiago Djalo sekä Timothy Weah.

Vierasjoukkue Chelsean lähtökohdat otteluun ovat kotijoukkuetta hankalammat. Tämän kauden eurotaival alkoi surkeasti, kun Valencia kävi ryöstöretkellä Stamford Bridgellä avauskierroksen ottelussa. Loppulukemat olivat 0-1.

Täksi kaudeksi seuran peräsimeen tulleella Frank Lampardilla on ollut vaikeuksia saada joukkueen puolustuspeliä kasaan. Siniset ovat päästäneet seitsemässä valioliigakamppailussa 13 maalia omiin. Myös lukuisat loukkaantumiset ovat haitanneet lontoolaisten alkukautta.

Chelsea sai hyviä uutisia ottelun alla, kun keskikentän tähtipelaaja N’Golo Kanten pitäisi olla taas pelikunnossa. Ranskalaisen pelaaminen keskiviikkona on kuitenkin vielä epävarmaa.

Poissaolijoiden lista vierailla on pitkä. Varmuudella illan kamppailusta ovat poissa ainakin Emerson Palmieri, Ruben Loftus-Cheek sekä Antonio Rüdiger. Lisäksi Olivier Giroudin sekä Kurt Zouman pelikunto on vielä arvoitus.

Lampard totesi ottelun alla pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että Lille on kova joukkue ja on aina haastavaa pelata vierasottelu Mestarien liigassa. Lampardin mukaan Lillellä on vahva hyökkäyskalusto, jossa on paljon nopeutta ja taitoa.

Illan kamppailusta voidaan odottaa tasaista. Chelsea lähtee otteluun pienenä ennakkosuosikkina, mutta Lillen vahva hyökkäys pystyy vahingoittamaan sinisten epävarmaa puolustuslinjaa.