Kun maailman huomio kiinnittyy Mestarien liigan peliin Liverpoolissa, ollaan Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla jo ratkottu isoja pisteitä Derbyn ja Cardiffin kohtaamisessa.

Ottelu on siirtopeli maaliskuulta, jolloin sääolosuhteet estivät sen läpi viemisen. Niinpä molemmat joukkueet ovat tilanteessa, jossa niillä on pahimpiin kilpailijoihinsa nähden tänään iskun paikka.

Neil Warnockin manageroima Cardiff pitää edelleen sarjan kakkostilaa, joka oikeuttaa suoraan nousuun Valioliigaan. Voitolla tänään se kasvattaisi etumatkansa Fulhamiin neljän pisteen mittaiseksi.

Kotijoukkue Derby puolestaan taistelee paikasta playoffeissa. Ennen illan ottelua se on ensimmäisellä pudotuspelivaiheesta ulos jäävällä tilalla, seitsemäntenä. Eroa kutospaikan Millwalliin on kuitenkin vain yksi piste, viitossijan Middlesbroughiin matkaa ennen ottelua taas neljä pistettä.

Tilastojen valossa etulyöntiasema on vierasjoukkueella – Derby on voittanut sarjassa vain yhden viimeisistä kuudesta kotiottelustaan walesilaisia vastaan.

Derby on suuren uhan alla perässä tulevien suhteen. Brentford on yhden ottelun enemmän pelanneena tasapisteissä, Preston vain pinnan jäljessä. Edelleen playoffiin pyrkivillä Bristol Cityllä ja Sheffield Unitedilla on kaksi pistettä Pässejä vähemmän.

Lähde: BBC