Mestaruussarjan seurat pettyivät pahasti, kun kattojärjestö English Football League ja televisiojätti Sky sopivat maanantaina uuden yhteistyösopimuksen.

Peräti 21 seuraa ilmoitti vastustavansa diiliä. Heistä 15 on valmis merkittäviin toimiin. The Times kertoo, että nämä 15 seuraa suunnittelevat oikeustoimia, jotta saavat estettyä sopimuksen. He vaativat myös, että EFL-toimitusjohtaja Shaun Harvey eroaa.

Seurat näkevät, että EFL ei voi tehdä näin merkittävää sopimusta, jos seurat vastustavat sitä.

EFL hyväksyi eilen uuden televisiosopimuksen. Sky maksaa Mestaruussarjan oikeuksista 35 prosenttia aikaisempaa enemmän, mutta saa myös näyttää enemmän pelejä kotitalouksissa ja pubeissakin.

Sopimuksen arvo on 595 miljoonaa puntaa viideltä vuodelta. Tätä vastustavat seurat näkevät, että sopimuksen kesto on turhan pitkä.

The Guardian kertoi, että pahimmat vastustajat uhkaavat erota koko sarjasta. Heidän joukossaan on ainakin Leeds United, Aston Villa ja Derby County.

The Times taas jatkoi, että seurat puuhaavat pikaista kriisikokousta.

Kaiken taustalla on tuttu syy. Valioliiga repii toiseksi korkeimpaan sarjaportaaseen valtavaa eroa taloudellisesti. Mestaruussarjan keskinäinen nahistelu uhkaa vain pahentaa tilannetta. Nähtäväksi jää, miten seurat suhtautuvat jatkossa, kun Sky tuo kameransa stadioneille.