Aston Villa voitti West Bromwich Albionin lauantaina 2-1 Mestaruussarjan nousukarsinnan välierien ensimmäisessä osassa. Ottelu pelattiin Villa Parkilla.

Aston Villa

@AVFCOfficial
The team. 👊

@Elmo_27, @OfficialTM_3, @jmcginn7, @JackGrealish1, @AElGhazi7 and @TammyAbraham return.

#AVFC

West Bromwich Albion

@WBA
📋 Our team to face @AVFCOfficial.

Chris Brunt and Matty Phillips return to the starting XI.

#EFLPlayOffs | #WBA

Maalivahti Jed Steer pelasti Villan varmalta takaiskulta, kun hän sai 11. minuutilla juuri ja juuri näppinsä väliin Jay Rodriguezin laukaukseen. Steerin näpeistä pallo jatkoi matkaansa ylärimaan.

Hetkeä myöhemmin vieraat siirtyivät johtoon. Glenn Whelanin syöttöyritys epäonnistui pahasti ja pallo tuli suoraan Dwight Gaylelle, joka kirmasi Villan puolustukselta karkuun ja tälläsi pelivälineen voimalla verkkoon. 0-1.

Pitkään näytti, että West Bromwich pakotetaan ensimmäiseen vaihtoon jo ennen taukoa. Craig Dawsonia hoivattiin useampi minuutti kentällä ja sen laidalla. Toppari vaikutti olevan hetken aikaa todella huonovointinen, mutta tuli vielä kentälle.

Aston Villa piti avausjaksolla enemmän palloa ja loi enemmän maalintekoyrityksiä, mutta West Bromwich laukoi yhtä useasti maalia kohti, kaksi kertaa.

Dawson joutui kuin joutuikin lopulta vaihtoon vielä tauon aikana. Hänet korvasi kentällä Tyrone Mears.

Toinen puoliaika noudatti samaa kaavaa kuin ensimmäinen. Villa piti palloa ja vyöryi maltillisesti kohti West Bromin päätyä, mutta vaaralliset tontit olivat vähissä.

Suurin osa kotijoukkueen hyökkäyksistä puuroutui viimeistään rangaistusalueen tuntumaan, mutta 76. minuutilla West Bromin puolustus viimein murtui. Jack Grealish pelasi pallon takaviistoon Conor Hourihanelle, joka sai ladata vastapalloon sydämensä kyllyydestä. Lopputuloksena oli puhdas osuma, ja komea laukaus verkkoon. 1-1.

Grealish oli pahanteossa myös pari minuuttia myöhemmin. Hän lähestyi vieraiden maalia oikealta laidalta, ja Kieran Gibbs taklasi häneltä rangaistusalueella jalat alta. Tilanteesta seurasi pilkku. Pallon taakse asteli Tammy Abraham, joka upotti pelivälineen oikeaan alanurkkaan. 2-1.

West Bromwich koki vielä kovan kolauksen juuri ennen päätösvihellystä. Maalintekijä Gayle tavoitteli maalin edustalla palloa, mutta liukui suoraan maalivahti Steerin syliin. Tuomari nosti Gaylelle tämän toisen keltaisen kortin ja perään punaisen. Gayle on siis pelikiellossa ensi viikolla toisessa välieräpelissä.

Myöhemmin tänään toisessa välieräparissa kohtaavat Derby ja Leeds kello 19.15 alkavassa ottelussa. Välierien toiset osat pelataan ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona. Nousukarsinnan loppuottelu pelataan 27. toukokuuta Wembleyllä.