Maailmalla mietitään, voidaanko Valioliigan mestaruuspokaali ojentaa Liverpoolille ilman, että kautta pelataan loppuun saakka. Pohditaan miten käy Mestarien liigan, ja koska isoja kisoja voidaan taas odottaa.

Jalkapallon huippua seurataan kaikkialla maailmassa, mutta pyramidin kantavat rakenteet pysyvät piilossa. Englannissa on julkistettu tutkimuksia, joiden mukaan suurseurat voisivat teoriassa toimia täysin ilman lipputuloja, jotakuinkin samaan malliin kuin tällä hetkellä. Näitä arvioita saatetaan joutua testaamaan käytännössä hyvinkin pian.

Joissain lehtitiedoissa on viime päivinä arvioitu, että esimerkiksi Manchester United ja Arsenal menettäisivät kummatkin yli 100 miljoonaa puntaa, mikäli kokonainen kausi pelattaisiin ilman yleisön pääsyä stadioneille. Pienistä asioista ei siis missään nimessä puhuta. Matalammilta sarjatasoilta taas puuttuvat Valioliigan, osin Mestaruussarjankin saamat mittavat televisiointitulot – näiden divisioonien seurat ovat konkreettisen vararikon partaalla jo lyhyellä aikavälillä.

Kakkosliigassa, eli Englannin neljännellä sarjatasolla pelaavan Bradfordin, torstaisten EFL:n ja Kakkosliigan seurojen välisten kokousten jälkeen julkaisema tiedote ei paljoa valoa sisällä.

– Seuraa on viime aikoina informoitu alati kasvavasta näkymästä, jossa kannattajat eivät pääse katsomoihin ennen vuotta 2021. Jo nyt on hyvin todennäköistä, että ensi kausi aloitetaan suljetuin ovin.

Muutamaa pykälää ylempänä, Mestaruussarjassa pohditaan ratkaisuja omalla tahollaan. Leeds ja West Brom ovat selkeästi matkalla Valioliigaan – mikäli siihen ensi kaudeksi nousee joukkueita lainkaan. Yksi mahdollinen vaihtoehto poikkeustilanteessa nimittäin on, ettei keskeytyneestä sarjasta pudoteta ketään. On toki esillä myös ajatus, jossa korkeimmalla tasolla nähtäisiin tulevalla kaudella nykyisen 20 joukkueen sijasta 22 ryhmää. Tämäkin vaihtoehto tuo luonnollisesti mukanaan isoja järjestelyjä. Valioliigan suurseurat ovatkin olleet päinvastoin sarjan supistamisen, eivätkä lainkaan sen laajentamisen kannalla.

The Guardianin mukaan Mestaruussarjassa valmistaudutaan joka tapauksessa setvimään kahden suoraan (normaalioloissa) nousevan joukkueen takana tulevien järjestys perinteisellä playoff-systeemillä. Nykytilanteessa mietitään pudotuspelien pelaamista yksiosaisina, neutraaleilla kentillä, ilman yleisöjä. Playoffeja suunnitellaan, vaikkei sarjaa muuten saataisikaan pelattua valmiiksi. Tämän hetken taulukko oikeuttaisi niissä pelaamaan Fulhamin, Preston North Endin, Brentfordin ja Nottingham Forestin.

Mestaruussarjassa toivotaan luonnollisesti, että Valioliiga saa ratkottua sarjasta putoavat seurat. Nyt seuraavalle sarjatasolle vievillä sijoilla ovat Norwich, Aston Villa ja Bournemouth.