Saksan maajoukkueen kapteeni Manuel Neuer sanoo, että Arsenalin Mesut Özilin päätös maajoukkuepelien jättämisestä on tämän oma valinta.

Özil väittää saaneensa rasistista kohtelua Saksan jalkapalloliitolta ja sen puheenjohtajalta Reinhard Grindeliltä. Neuer on yksi harvoista saksalaispelaajista, jotka ovat kommentoineet pelaajan ratkaisua julkisesti.

– Se on päätös, jonka jokainen pelaaja tekee itse. Syyt ovat sellaisia, jotka pitää itse löytää. Hän löysi ne. Me tietysti hyväksymme sen päätöksen, maalivahti sanoo ESPN FC:n mukaan.

– Siinä oli paljon soutamista ja huopaamista, ja siitä puhuttiin ja kirjoitettiin paljon. Tämä asia – Saksan putoamisen jälkeen – oli erittäin uuvuttava niille, jotka lukevat kaiken.

Neuerin mukaan Özil ei missään vaiheessa MM-kisojen aikana joutunut joukkuekaveriensa puolelta rasismin kohteeksi.

– Olemme aina yrittäneet integroida kaikki pelaajat. Teimme kaikkemme joukkuekaveriemme puolesta, jotta jokainen voi mennä peleihin hyvällä fiiliksellä.

Özil on toistaiseksi ainoa Saksan maajoukkuepelaaja, joka on ilmoittanut lopettavansa maajoukkueuransa tämän vuoden MM-lopputurnauksen jälkeen.