Arsenalin keskikenttäpelaaja Mesut Özil on otettu vertailuista seuralegenda Dennis Bergkampiin, mutta hän painottaa, että hänellä on oma tyylinsä kentällä.

Özil, 29, pelasi lauantaina 200. ottelunsa Arsenalin riveissä ja iski juhlapelissään maalin. Arsenal voitti ottelun 2-1.

Tammikuussa hän allekirjoitti kolmen ja puolen vuoden sopimuksen, joka teki hänestä Arsenalin historian parhaiten palkatuimman pelaajan.

Öziliä on verrattu hollantilaiseen Bergkampiin, joka voitti Arsenalissa kolmesti Valioliigan mestaruuden. Saksan maajoukkueessa vetäytynyt Özil näkee pelaamisessaan joitain yhtäläisyyksiä seuralegendaan vertailtaessa.

– Fanit ovat tukeneet minua siitä lähtien, kun tulin tänne viisi vuotta sitten. Siitä syystä olen voinut pelata suosimallani tyylillä, kommentoi Özil Arsenalin sivuilla.

– Haluan aina kontrolloida peliä, antaa maalisyöttöjä ja auttaa joukkuettani. Siten olen halunnut pelata alusta lähtien. Minun pelipaikallani on monia mahdollisuuksia viedä peliä eteenpäin. Voi vaatia palloa, antaa ratkaisevia syöttöjä tai tehdä itse maalin.

– Olen monesti kuullut, että Bergkamp pelasi juuri näin. Tietysti olen siitä ylpeä, ja on kunnia, että minua vertaillaan häneen. Bergkamp on Arsenalissa elävä legenda, ja hän oli uskomaton jalkapalloilija.

– Mutta minä en halua vertailla itseäni kehenkään. Minulla on oma tyylini, joka minulla on ollut lapsesta asti. Olen ylpeä näistä vertailuista, mutta minä olen Mesut Özil enkä ole vielä lopettanut.