Liverpoolin riveissä mainetta ja kunniaa niittänyt Sami Hyypiä näkee, että lauantain valioliigakierroksen helmi, Arsenal-Liverpool, on molemmille iso testi.

– Arsenalille tämä on hieno tilaisuus näyttää, että he ovat tosissaan palanneet taistelemaan kärkisijoista ja vähintään paikoista ensi kauden Mestarien liigaan. Liverpoolille tämä on taas yksi ennakolta kauden vaikeimmista otteluista, Hyypiä ennakoi Valioliiga.comille.

– Jos Liverpool pystyy näitä pelejä voittamaan, saumat mestaruuteen ovat vahvat.

Arsenal on selvästi löytänyt pari vuotta kateissa olleen rytminsä. Tykkimiehet ovat matkalla sinne, missä heidän monen mielestä kuuluu ollakin: kohti kärkeä.

– Tämän hetken Arsenal on parhaimmillaan todella hyvä joukkue. Jonkin verran ailahtelua vielä on, mutta se on aika tyypillistä, kun uusi manageri ajaa vielä kuvioitaan sisään.

– Ja tässä tapauksessa ei ole kyseessä vain ”uusi manageri” vaan tilanne, jossa komento siirtyi todella pitkän ajan jälkeen muualle.

Hyypiän mielestä Liverpool voi ottelun voittaa, vaikk Arsenal on viime aikoina ollut vahva.

– Liverpool voi voittaa ihan kenet tahansa Euroopassa. Miksei sitten Arsenalia vieraissa? Liverpool on ollut erittäin suoritusvarma tällä kaudella. Muutaman viime kauden aikana syksyllä joukkue on pudottanut paljon helppoja pisteitä, nyt ei.

Jürgen Kloppilla on hyvä saldo isoissa otteluissa. Tämän voi hyvin laskea sellaiseksi. Liverpool on ollut koko kauden tasapainossa ja on myös pystynyt jonkin verran kierrättämään pelaajiaan. Se on sellainen vahvuus, jota ei viime vuosina ole juuri ollut.

Sami Hyypiän mukaan katsojien kannattaa pitää silmällä Mesut Öziliä.

– En sano, että Arsenal seisoo tai kaatuu Özilin kautta, mutta tärkeä mies hän joukkueelle on. Jos hän on pelipäällä, jälki voi olla loistavaa. Jos taas ei huvita, se myös näkyy kentällä.

– Pari kierrosta sitten Özil oli kentän kuningas, kun Arsenal voitti Leicesterin. Viikko sitten hän oli yksi suurista alisuorittajista, kun Arsenal sai Crystal Palacen kanssa jopa onnekkaan tasapelin. Mielenkiintoista nähdä, mikä on hänen pelihuumorinsa lauantaina.

Arsenalin ja Liverpoolin huippuottelu alkaa lauantaina kello 19.30. Sitä voi seurata Viasatin kanavilta tai Viaplayn kautta.