Arsenalin päävalmentaja Mikel Arteta sanoo, että hän nostaa keskikenttäpelaaja Mesut Özilin takaisin kokoonpanoon, kun hänestä tuntuu, että saksalaistähti ”pystyy antamaan parhaansa”.

Özil, 31, oli yllättäen jätetty tyystin kokoonpanon ulkopuolelle, kun Arsenal hävisi keskiviikkona Manchester Cityn vieraana 0-3. Hän oli ennen keskiviikkoa pelannut jokaisessa Valioliiga-ottelussa, johon Arteta on ehtinyt Arsenalin johdattaa.

Arteta sanoi ennen City-peliä, että hän kertoo Özilistä poissaolosta enemmän ottelun jälkeen. Tappion jälkeen hän kuitenkin vain vetosi lyhyesti ”taktisiin syihin”. Nyt espanjalaisluotsi on avannut Özilin tilannetta enemmän.

– Olen ollut hyvin avoin Mesutin kanssa ensimmäisestä päivästä lähtien, sanoi Arteta Sky Sportsin mukaan.

– Luulin, että hän oli kunnossa, ja halukas pelaamaan sillä tasolla, mihin pystyy. Uskoakseni hän on pelannut jokaisen ottelun alaisuudessani.

– Kohtelen häntä samalla tavalla kuin muitakin heti, kun näen, että hän on valmis tekemään niin uudestaan. Olen ollut enemmän kuin reilu häntä kohtaan ja hän on vastannut huutoon monissa peleissä. Niin sen haluan menevän, siinä kaikki.

– Hänelle on tapahtunut paljon viime viikkoina, ja minun on kunnioitettava jokaisen pelaajan ajoitusta. Välillä he tarvitsevat hieman aikaa.

Özil on edustanut Arsenalia kesästä 2013 lähtien. Kuva: Getty Images

– Pelaajia on ollut vaikea valmistella näinä kahtena viime kuukautena [koronaviruspandemian takia].

– Haluan toistaa, että minä olen ensimmäinen, joka haluaa Mesutin olevan parhaimmillaan. Laitan hänet kentälle heti, kun uskon, että hän pystyy antamaan parhaansa.

Artetalta kysyttiin, miten Özil reagoi, kun hänet jätettiin ulos kokoonpanosta.

– Hän suhtautui siihen todella hyvin. Siinä ei ollut mitään ongelmaa.

– Keskusteluni Mesutin kanssa jää minun ja hänen väliseksi. Se oli selkeä ja avoin keskustelu.