Arsenalin Mesut Özilin yhä hämmentävämpi tilanne Mikel Artetan kulmasta: ”Ei koskaan”

© Kuva: Getty Images

Arsenalin Mesut Özilistä puhuttaessa puhutaan enenevässä määrin aina rahasta. Osasyynsä tähän on toki siinä, ettei peliesityksiä ruodittaviksi juuri viime ajoilta ole. Saksalaista ei olla nähty tositoimissa vielä lainkaan koronatauon jälkeen.

Unai Emeryn päävalmentajajaksollaan lähes täysin hyllyttämä saksalainen palasi Gunnersin kokoonpanoihin Mikel Artetan otettua ohjat, mutta on taas viime aikoina nähty korkeintaan penkillä.

Ristiriita on hurja, sillä Özil nauttii suurinta palkkaa kaikista Arsenal-pelaajista. Tiettävästi sen suuruus on noin 350 000 puntaa, eli eli 380 000 euroa. Miksi summa piti mainita tässäkin uutisessa, ennen itse jalkapallosta puhumista?

Arteta on toistuvasti kertonut, että maailmanmestarin puuttuminen peleistä on ollut taktinen ratkaisu. Kun joukkue esiintyi viimeksi kentällä, FA Cup -ottelussa Sheffieldissä, tämän kerrottiin kuitenkin olleen loukkaantuneena.

Valmentajalta kysyttiin, vaikuttaako pelaajan nauttima palkka hänen peluutuspäätöksiinsä.

– Ei koskaan. Hänen sopimksensa on sellainen, jonka syntymisestä sekä pelaaja itse, että seura olivat tyytyväisiä. Nähdäkseni pelaajille maksetaan se, minkä he ansaitsevat. Minun ei koskaan pitäisi joutua tuomariksi tällaisissa asioissa.

Peliajan puuttuminen ei ole Özilille itselleen mieleen.

– Uskon hänen olevan tyytymätön. Odotan pelaajien olevan pettyneitä, kun he eivät saa minuutteja. Minä taas toivon, että kaikki ryhmämme pelaajat olisivat koko ajan parhaimmillaan, jotta voisin koota heistä parhaan mahdollisen ryhmän edistämään tavoitteitamme. Se on ainoa päämääräni.

Arteta ja Özil pelasivat Arsenalissa yhdessä kolmen kauden ajan, ennen kuin espanjalainen ripusti nappikset naulaan.

– Tunnen hänet todella hyvin noilta ajoilta. Mesutilla on ainutlaatuisia ominaisuuksia, ja hän on paikalleen erittäin poikkeuksellinen yksilö. En usko, että tässä asiassa paljonkaan on muuttunut.

Lähde: Sky Sports