Arsenalin 31-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja Mesut Özil hylkäsi saksalaisen Bild-lehden mukaan turkkilaisen Fenerbahçen sopimustarjouksen. Özil ei ole pelannut vielä minuuttiakaan koronatauon jälkeen.

Özilin sopimus Arsenalin kanssa on päättymässä vuoden päästä. Kuluva kausi on ollut saksalaistähdelle todella vaikea. Peliaika on jäänyt vähäiseksi, eikä tulevaisuus Tykkimiehissä näytä kovinkaan valoisalta.

Fenerbaçhe ja Özil eivät päässet sopuun palkasta, näin ollen sopimusta ei syntynyt. Näillä näkymin Özil on jäämässä Arsenaliin sopimuskautensa loppuun saakka. Arsenal olisi tiettävästi valmis päästämään Özilin lähtemään, jotta saisi palkkakuluja leikattua. Özil tienaa tällä hetkellä tiettävästi noin 350 000 puntaa (noin 387 400 euroa) viikossa.

Özil on kärsinyt selkäongelmien kanssa viime aikoina. Arsenalin manageri Mikel Artetalta kysyttiin ennen tiistain Aston Villa -ottelua, onko Özilillä tai esimerkiksi Mattéo Guendouzilla mahdollisuus vielä raivata tiensä takaisin pelaavaan kokoonpanoon.

Arteta otti esimerkiksi Granit Xhakan, joka joutui potkut saaneen managerin Unai Emeryn aikana fanien hampaisiin, mutta on löytänyt tiensä takaisin luottopelaajien joukkoon Arsenalissa.

– Granitin kanssa haaste oli vakuuttaa hänelle, että hänellä oli vielä paikka täällä, ja että uskoin vahvasti häneen ja siihen, että asiat voivat kääntyä nopeastikin. Hänen täytyi lähettää oikeanlaisia viestejä. Ensinnäkin hänen täytyi itse uskoa siihen, että hän voi tehdä paluun, ja sen jälkeen kyllä luottaisimme häneen. Olen todella iloinen kuullessani ja aistiessani, miten kannattajat suhtautuvat nyt häneen. Jos sinulla on halua ja johdonmukaisuutta ja oikeasti haluat tehdä sen, aina on mahdollisuus palata, Arteta puhui Xhakasta Sky Sportsin mukaan.

Artetan mukaan kuka tahansa voi tehdä sen. Eli myös Özil tai Guendouzi.

– Se koskee jokaista pelaajaa ja jokaista henkilökunnan jäsentä. Kaikki pelaajat tietävät sen. Jos näytät, että teet parhaasi, et vain itsellesi, vaan myös joukkueelle ja seuralle, jokainen toivottaa sinut tervetulleeksi. Se en ole vain minä, joka näyttää vihreää valoa, vaan jokaisen täytyy olla kannustava. Täytyy tuntea joka päivä, että sinua kannustetaan, koska muussa tapauksessa se on hyvin kiusallista, Arteta kommentoi lähettäen selkeän viestin Özilin ja Guendouzin suuntaan.