Arsenalin entinen kapteeni Laurent Koscielny sanoo, että joukkueen tähtipelaajan Mesut Özilin ongelmat alkoivat kärjistyä legendamanageri Arsène Wengerin lähdön jälkeen.

Saksalaistaituri Özil, 32, jätettiin hiljattain ulos Arsenalin Eurooppa-liiga- ja Valioliiga-miehistöistä. Hänen sopimuksensa päättyy tämän kauden jälkeen, joten voi olla, että Özil on jo pelannut Tykkimiehissä viimeisen ottelunsa, joka oli näillä näkymin viime maaliskuussa ennen koronataukoa.

Özil on toissa vuonna solmimansa jatkosopimuksen myötä Arsenalin seurahistorian korkeapalkkaisin pelaaja, mutta ailahtelevaisuus on vaivannut häntä jo pitkään. Parhaimmillaan Özil on yksi valovoimaisimmista yksilöistä pelipaikallaan, mutta ajoittain hän on saanut runsaasti kritiikkiä esityksistään.

Saksalaistähti oli vakionimi Arsenalin kokoonpanossa Mikel Artetan siirryttyä joukkueen päävalmentajaksi, mutta koronatauon jälkeen hän ei ole espanjalaisluotsin suunnitelmiin kuulunut. Özil ajautui myös Artetan edeltäjän ja Wengerin seuraajan Unai Emeryn epäsuosioon.

Nykyään Bordeaux’ta edustava Koscielny, 35, pelasi Özilin kanssa monta vuotta. Hänen on vaikea uskoa, että Özilin ongelmat johtuisivat ammattimaisuuden tai motivaation puutteesta.

– Me molemmat olemme osa Arsène Wengerin pelaajasukupolvea. Wenger rakasti häntä. Hänen tilanteensa oli monimutkaisempi Unai Emeryn ja Mikel Artetan alaisuudessa, kommentoi Koscielny L’Equipelle.

Özil on pelannut Arsenalissa 254 ottelua. Kuva: Getty Images

– Hänet tuntien voin sanoa, että hän on aina ammattimainen ja ajallaan harjoituksissa. Hän on epäilemättä Valioliigan vaatimalla tasolla.

– Hänen ja seuran välillä on luultavasti ollut viime vuodesta lähtien jotain. Toivottavasti osapuolet löytävät kaikkia tyydyttävän ratkaisun. Hän on kilpailija. Toivottavasti näemme hänet taas pian kentällä, joko Arsenalissa tai muualla, koska hän on todellinen lahjakkuus.

[readmore from=Mesut-Özil]

– Hän on todella hyvä ihminen, joka tulee toimeen kaikkien joukkuekavereidensa kanssa. Hän antaa paljon omastaan, hän auttaa sairaita lapsia. Hän on jalomielinen ihminen, jonka kanssa tulin todella hyvin toimeen.

– Minusta hän on ilmiömäinen pelaaja. Hän löytää syötöillään välejä, joita kukaan muu ei näe. Hän on maestro. Hän voi muuttaa ottelun kulun uskomattomilla syötöillään.

Arsenalin entinen hyökkääjä Paul Merson sanoi Sky Sportsille, että Özil on aivan liian hyvä pelaaja, jotta hänet voisi pudottaa kokoonpanosta urheilullisiin syihin vedoten. Merson uskoo, että kulissien takana on tapahtunut jotain.

– En mitenkään näe, että se voisi johtua jalkapalloilullisista syistä.

– Hän on liian taitava jätkä, liian hyvä. Jos hän ei pääse pelaamaan tässä Arsenalin joukkueessa, niin sen on johduttava jostain muusta kuin jalkapallosta.

– Hän saa asioita tapahtumaan. Hän oli Artetan joukkueessa ennen koronataukoa ja peli kulki täysin hänen kauttaan. Hän on erityinen pelaaja, ja on sääli, ettemme näe hänen pelaavan.