Sky Sports kertoo, ettei Arsenal tule nimeämään Mesut Öziliä Eurooppa-liigan pelaajalistalleen, joka julkistetaan torstaina. 31-vuotias saksalainen on koko Arsenalin seurahistorian parhaiten palkattu pelaaja, mutta hän on ajautunut tänä vuonna pahasti paitsioon.

Özil pelasi kaudella 2019-2020 kaikkiaan 18 ottelua Valioliigassa ja kaksi Eurooppa-liigassa. Hän oli Gunnersin avauksessa kaikissa Mikel Artetan valmentamissa kymmenessä valioliigaottelussa, kunnes koronapandemia katkaisi kauden maaliskuussa. Sen koommin Özil ei ole pelannut otteluakaan.

Valioliigan suurimmat seurat ovat peluuttaneet Eurooppa-liigan lohkovaiheessa usein ”B-miehistöään”, sillä europelit ovat tarjonneet hyvän sauman rotaatioon. Nyt näyttää siltä, ettei Özilille heru minuutteja Valioliigan lisäksi eurokentilläkään.

Arsenalin suoritustaso on ollut koronatauon jälkeen varsin hyvä, joten Arteta ei ole halunnut muuttaa joukkuettaan liiaksi. Hän kuvaili Özilin asemaa seurassa äskettäin ”hyvin vaikeaksi”.

[readmore from=Mesut-Özil]

– Joukkue kehittyy ja heidän suoritustasonsa on helppo nähdä. Haluamme kehittyä yhä edelleen ja pelata koko ajan paremmin, Arteta kommentoi.

– Meidän täytyy pitää siitä tasosta kiinni. Pelaajat tekevät valmentajalle kokoonpanon valitsemisen todella vaikeaksi.

Özilin tavoin sivuraiteille on ajautunut Jerry Quy, joka on sonnustautunut Arsenalin Gunnersaurus-maskotiksi 27 vuoden ajan. Nyt Arsenal on leikkaamassa maskotin palkkalistoiltaan, mutta tiistaina Özil tarjoutui maksamaan Quyn täyden palkan.

Tommy Lindgren

@fathermetro
Tällaisina hetkinä sitä on valmis antamaan Özilille anteeksi kaikki Erdoganin kaulailut. Snif. #valioliiga

Mesut Özil

@M10
I was so sad that Jerry Quy aka our famous & loyal mascot @Gunnersaurus and integral part of our club was being made redundant after 27 years. As such, I’m offering to reimburse @Arsenal with the full salary of our big green guy as long as I will be an Arsenal player...

Arsenal kohtaa Eurooppa-liigan lohkovaiheessa Rapid Wienin, Dundalkin ja Molden. Özilin sopimus päättyy kesällä 2021.