Arsenalin entinen palkkakuningas Mesut Özil tulee tienaamaan uudessa seurassaan merkittävästi vähemmän kuin Emiratesilla, paljastaa Fenerbahçe talouspalvelu KAP:n kautta.

Özil allekirjoitti Fenerbahçen kanssa 3,5-vuotisen sopimuksen sunnuntaina, kun hänen sopimuksensa Arsenalin kanssa purettiin kuusi kuukautta etuajassa (lue lisää).

Arsenalissa Özil tienasi enemmän kuin kukaan muu pelaaja koko Tykkimiesten historiassa, mutta suorittaakseen siirtonsa pitkäaikaiseen lempiseuraansa, oli hänen suostuttava myös jättimäiseen palkanalennukseen.

Arsenalissa Özilin viikkopalkka oli noin 390 000 euroa ja vuosipalkka peräti 16 miljoonaa euroa. Fenerbahçessa hänen vuosipalkkansa on kuitenkin 13 miljoonaa euroa pienempi, sillä hän tienaa turkkilaisseuran riveissä tasan 3 miljoonaa euroa vuodessa.

[readmore from=Mesut-Özil]

Fenerbahçe ei myöskään maksa Özilille palkkaa ennen kuin vasta kauden 2021-22 alusta lähtien. Sen lisäksi sen on maksettava Arsenalille enintään 1,75 miljoonan euron suuruinen siirtokorvaus, jos tietyt suorituspohjaiset kriteerit täyttyvät tulevien kausien aikana.

Özil siirtyi Arsenaliin vuonna 2013 Real Madridista. Seitsemän ja puolen vuoden aikana Saksan entinen maajoukkuetähti pelasi lontoolaisseuralle 254 ottelua, joissa syntyi 44 maalia.

Lähde: Goal