Borussia Dortmundin tekninen johtaja: ”Näyttää, että Englanti on ohittanut Saksan”

© Kuva: Getty Images

Borussia Dortmundin tekninen johtaja Michael Zorc puhui The Telegraphille.

Zorc on vastannut Bundesliigaa johtavan Dortmundin pelaajakartoituksesta 20 vuotta. Hän sanoi suoraan, että saksalaiset seurat tarkkailevat nyt juuri englantilaisen akatemiaputken läpikäyneitä pelaajia. 

Dortmundin Jadon Sancho heitti kesällä 2017 hyvästit Manchester Citylle. Kahdeksalla miljoonalla punnalla ostettu Sancho, 18, on vakuuttanut Saksassa. 

– Sen näkee jo juniorimaajoukkueiden tuloksista. Englanti on päässyt loppuotteluihin alle 17-vuotiaiden MM-kisoissa ja alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa ja pärjännyt Saksaa paremmin. Näyttää, että Englanti on ohittanut meidät.

Telegraph on konservatiivinen, Brexit-painotteinen sanomalehti, jonka otsikko veti hieman mutkat suoriksi: Englanti kasvattaa parempi pelaajia kuin Saksa.

– Käännetään katse 10 vuotta taaksepäin. Silloin englantilaiset seurat kiinnittivät saksalaisia pelaajia. Nyt puhumme siitä, että pelaajakoulutus on varsin hyvää englantilaisissa akatemioissa, Zorc jatkoi.

– Englantilaiset seurat käyttävät paljon rahaa siirtosummiin, mutta myös olosuhteisiin. Esimerkiksi Manchester Cityllä on huimat standardit. Ei niitä voi verrata saksalaisiin standardeihin.