Newcastle Unitedin nykyinen omistaja Mike Ashley on antanut viestin seurakauppojen peruuntumiseen liittyen. Saudi-Arabian investointisäätiö (PIF) vetäytyi kaupasta torstaina ja samalla pois jäivät kymmenen prosentin osuuksillaan myös Amanda Staveleyn PCP Capital Partners sekä Reubenin veljekset.

Ashley ei toki suoraan itse kommentoinut asiaa, vaan asialla oli Newcastlen toimitusjohtaja Lee Charnley, joka kertoi Ashleyn yhä toivovan kaupan toteutumista. Epäselväksi jää, miten se käytännössä olisi mahdollista, tai aikooko Ashley vielä jatkaa neuvotteluja saudien kanssa.

– Me vahvistamme torstain lausunnon. Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, mutta ollakseni selkeä, Mike Ashley on yhtä sataprosenttisen sitoutunut tähän kauppaan. Joka tapauksessa meidän tämänhetkinen fokus täytyy olla siinä, että tuemme Steve Brucea (Newcastlen manageri) siirtomarkkinoilla ja valmistaudumme seuraavaan kauteen, Charnley sanoi Sky Sportsin mukaan.

Samansuuntaisia kommentteja antoi aiemmin myös Amanda Staveley, joka totesi TalkSportin juontaja Jim Whitelle, ettei aio luovuttaa kaupan suhteen. Newcastlen kannattajat olivat todella pettyneitä kaupan peruuntumiseen, ja kannattajat lähinnä toivoivat pääsevänsä eroon Ashleysta.

– Toivon todella, että löydämme jonkun, joka on valmis ostamaan seuran, läpäisee omistajuustestin ja vie meitä eteenpäin kunnolla, Newcastle Unitedin kannattajayhdistykseen kuuluva Greg Tomlinson kommentoi BBC:lle.

Yksi varteenotettava ehdokas on amerikkalainen liikemies Henry Mauriss, joka oli ainakin aiemmin valmis ostamaan Newcastlen 350 miljoonalla punnalla, jos kauppa ei saudien kanssa onnistuisi.