Manchester Cityn manageri Pep Guardiola vakuuttaa, että hänen apuvalmentajaansa Mikel Artetaa ei huhuista huolimatta ole kosiskeltu muihin seuroihin.

Espanjalaisluotsi Arteta, 37, on yhdistetty viime päivinä entisiin seuroihinsa Arsenaliin ja Evertoniin, jotka etsivät parhaillaan itselleen uusia käskyttäjiä.

Guardiola on valmentanut Cityä maanmiehensä kanssa kesästä 2016 lähtien. Hän toivoo ja uskoo Artetan jatkavan rinnallaan ainakin toistaiseksi.

– Meitä ei ole lähestytty [Artetasta], kommentoi Guardiola Goalin mukaan.

– Olenko puhunut hänelle hänen tulevaisuudestaan? En. Haluanko hänen pysyvän täällä? Kyllä.

Guardiola sanoi Sky Sportsin haastattelussa, että Arteta on jo valmis uransa ensimmäiseen päävalmentajan tehtävään.

– Toivottavast hän jää, mutta en tiedä, mitä kauden lopussa tapahtuu.

– Uskon, että hän tulee olemaan täällä kauden loppuun asti. En ole sellainen ihminen, joka osoittaa aseella työntekijöitään ja sanoo, mitä heidän pitää tehdä. Olemme ihmisiä, kaikilla meillä on omat unelmansa ja halunsa.

Mikel Arteta edusti Arsenalia vuosina 2011-2016. Kuva: Getty Images

– Hän on valmis [päävalmentajaksi].

– Jos puhutaan hänen pelitietämyksestään, millainen hän on ihmisenä ja ammattilaisena, hänen työmoraalistaan, niin kyllä, hän on ehdottomasti valmis.

Guardiolalta kysyttiin, pystyisikö Arteta olemaan hänen seuraajansa Manchester Cityssä.

– Hän pystyy siihen, todellakin. Mutta se riippuu hänestä ja seurasta ja monista asioista, joista minä en päätä.

– Toivottavasti hän jatkaa täällä tämän kauden, ensi kauden, niin pitkään kuin mahdollista. Se olisi unelmani, mutta Mikelillä on oma elämänsä, enkä minä tule ikinä sanomaan, mitä hänen pitäisi tehdä.