Arsenalin manageri Mikel Arteta uskoo, että hän teki kaikkensa antaakseen Mesut Özilille reilun näyttöpaikan ennen kuin hän jätti saksalaisen ulos sekä Valioliigan että Eurooppa-liigan lohkovaiheen 25-miehisestä joukkueesta aiemmin tässä kuussa.

Özilin uskotaan pelanneen hänen viimeiset ottelunsa Arsenalin paidassa, sillä hänen sopimuksensa Emirates Stadiumilla umpeutuu kuluvan kauden jälkeen. 32-vuotias aloitti viime kaudella jopa 10 peräkkäistä valioliigaottelua Mikel Artetan alaisuudessa, mutta ei esiintynyt koronaviruksen aiheuttaman ottelutauon jälkeen kertaakaan.

Arteta perusteli Özilin pudottamista sillä, ettei hän yksinkertaisesti kyennyt saamaan entisestä Real Madrid -tähdestä parasta irti. Vaikka Arsenalin ex-pelaajat ja Özilin edustajat ovat vaatineet Artetalta parempaa selitystä, on espanjalaisluotsi seissyt vankasti sanojensa takana.

[readmore from=Mesut-Özil]

– Mitä voin sanoa teille on se, että yritin parhaani. Yritin parhaani antaa hänelle niin monta tilaisuutta kuin mahdollista. Ja mitä minuun tulee noin muuten, olen ollut kärsivällinen, antanut hänelle näyttöpaikkoja ja ollut rehti, Arteta kertoi Sky Sportsille.

– Hän on pelaaja, joka kuuluu seuralle. Hän on ollut viime kausien aikana hyvin tärkeä pelaaja. Minun on arvostettava sitä, mutta olen täällä tekemässä päätöksiä. Parhaita mahdollisia päätöksiä joukkueen ja seuran kannalta.

– Tätä minä yritän tehdä. Ja kun teen päätöksen, minun on perusteltava miksi, koska ihmiset tarvitsevat syyt ja oikeat vastaukset. Minä annan vain omani, uskoivat he minua tai eivät. En voi sille mitään, ovatko ihmiset kanssani samaa mieltä.