Valioliiga.comin asiantuntija Mixu Paatelainen oli oikeilla jäljillä, kun hän ennakoi viikonlopun tynkäkierroksen ”isoksi otteluksi” Huddersfieldin ja Crystal Palacen välisen ottelun. Palace voitti 2-0 ja otti ison askeleen kohti säilymistä.

Mixu, Roy Hodgson teki sen taas. Todella vaikeassa tilanteessa hän sai joukkueensa pelaamaan omilla ylärajoillaan. Mitä mieltä olet tästä?

– Roy on tehnyt tämän ennenkin: kun hänen joukkuettaan ollaan oltu hautaamassa, hän on vetänyt kanin hatustaan ja napannut arvokkaan voiton. Näitä tuloksia hän napsi Fulhamissa ja WBA:n managerina.

– Roy Hodgson osaa viedä oman joukkueensa taitojensa ylärajoille. Mitään ihmeellistä ei Huddersfieldissa pelillisesti nähty eikä se ollut tarkoituskaan. Hodgsonin ainoa tarkoitus oli ottaa kolme pistettä ja sen hän myös teki. Voi vain kuvitella, millainen itseluottamusruiske tuo voitto on joukkueelle. Isojen kanssa oltiin niin lähellä pisteitä, nyt niitä tuli.

Miten ratkaisevana näit tämän ottelun?

– Ennakoin ennen ottelua tämän pelin merkityksen erittäin isoksi. Olen edelleen samaa mieltä. Voitolla Palace nousi pois putoamisviivan alta ja sellaisella on aina merkitystä. Lisäksi he nousivat Huddersfieldin kantaan, vain pisteen päähän. Jos Huddersfield olisi voittanut, tuon eron kurominen olisi ollut vaikeaa.

– Iso peli, josta isot pisteet ja hatunnosto Hodgsonille.

Häntäpään taistelua käytiin myös lauantaina kahdessa muussa ottelussa. Mitä sanot näiden pelien tuloksista?

– Bournemouth otti pakkovoiton WBA:sta ja vauhditti samalla WBA:n matkaa kohti Championshipiä. Voitto oli sikäli Bournemouthille tärkeä, että se periaatteessa vakiinnutti joukkueen paikan Valioliigan keskikastissa. Olisi jo todella korkeaa matematiikkaa, että Bournemouth enää valuisi putoamistaisteluun. Sanoisin, että keskikastissa ovat nyt Arsenal, Burnley, Leicester, Everton ja Watford.

– Everton otti vierasvoiton Stokesta. Stoke oli minulle lauantain suurin pettymys. Joukkue pystyi pelaamaan kohtuullisen hyvin Cityä vastaan, mutta viikon tärkeimmässä pelissä ei ryhmä parhaaseensa päässyt. Paineetta pelannut Everton nappasi niukan, mutta ansaitun voiton. Samalla Stoken asema häntäpäässä tukaloitui. Jos sarjapaikan haluaa säilyttää, juuri tuollaiset pelit – kuten ilman suurempaa panosta pelannutta Evertonia vastaan – pitäisi voittaa. Tai ainakaan niitä ei saisi hävitä.

Häntäpäässä riittää siis edelleen pelattavaa? Kuitenkin?

– Todella paljon. Vaikka keskikasti on nyt vähän kasvanut, joukkueet sijoilla 12-19 ovat seitsemän pisteen sisällä. Tosin siellä on vähän eri määrä pelejä FA Cupin vuoksi, mutta vielä kahdeksan joukkuetta pelaa omaa Valioliigaansa panoksena paikka ensi kaudella Valioliigassa.

– WBA:n olen jo pudottanut laskuista. Tuosta tilanteesta ei enää nousta.