Valioliigan johto, seurat ja osakkaat tapasivat keskiviikkona neuvottelupöydän äärellä. Agendana tapaamisessa oli Qatarin vuoden 2022 MM-kisat.

BBC:n uutisen mukaan on todennäköistä, että Valioliigassa vietetään kesken kauden 2022-23 peräti seitsemän viikon tauko.

Se ajoittuisi marraskuun ensimmäiseltä puoliskolta joulukuun lopulle. Suunnitelman mukaan perinteinen tapaninpäivän eli Boxing Dayn kierros olisi ensimmäinen pitkän tauon jälkeen.

Näillä näkymin Valioliiga myös alkaisi viikkoa aiemmin eli 6. elokuuta ja päättyisi viikkoa tavanomaista myöhemmin, tarkemmin 28. toukokuuta.

Mestarien liigan ja FA Cupin finaalit ajoittuisivat kesäkuulle.

Qatarin MM-kisat pelataan talvella, koska kesällä maassa olisi liian kuumat olosuhteet pelata jalkapalloa. Kisat alkavat 21. marraskuuta ja päättyvät 18. joulukuuta.

FIFA on jo ilmoittanut, että seurojen tulee päästää kisoissa esiintyvät pelaajat maajoukkueidensa matkaan 14. marraskuuta 2022 mennessä.

Tuolle ajanjaksolle mahtuisi noin seitsemän liigaottelua ja kaksi viimeistä Mestarien liigan lohkovaiheen peliä.

UEFA:n pyrkimyksenä on saada lohkovaiheet pelattua kokonaan ennen MM-kisojen alkua. Tämä tulee näkymään normaalia kovempana otteluruuhkana, kunnes Valioliiga jää tauolle.

Lähde: BBC