Mo Salah, Mo Salah, Mo Salah, Mo Salah. Egyptiläinen Mohamed Salah on ollut kauden edetessä jatkuvasti koko jalkapallomaailman huulilla, ja oodit kaikuvat yhä äänekkäämmin viime lauantain shown jälkeen. Salah pani pallon Watfordin verkkoon neljä kertaa – kahdesti vasemmalla ja kahdesti oikealla jalalla – ja avitti Liverpoolin 5-0 -voittoon.

25-vuotias Salah on tehnyt kauden aikana jo 37 maalia, joista Valioliigassa 28. Se tekee hänestä paitsi oman sarjansa maalipörssin ykkösmiehen, niin myös Euroopan kultainen kenkä -kisan johtajan. Jopa kohtalaisen selkeällä kolmen maalin erolla.

Sky Sportsin Debate -ohjelmassa puhunut Ian Wright pitää selvänä, että Euroopan eturivin seurat tulevat iskemään kyntensä kiinni Salahiin, mikäli egyptiläisen tahti ei osoita hyytymisen merkkejä. Jo nyt Real Madrid, Barcelona ja PSG on yhdistetty taajaan huhuissa Salahiin.

– Kuka tahansa, joka tekee Valioliigassa tuollaisen määrän maaleja, vetää puoleensa suurseurojen huomiota, pitkän uran Arsenalissa tehnyt Wright sanoo.

– En uskonut Salahin olevan noin hyvä, mutta näyttöjen myötä suurseurojen kiinnostus on taattua. Ja ne seurat ovat huomanneet, että jos Liverpoolin pelaajien kanssa on sinnikäs, haluamansa pelaaja on mahdollista saada.

Wright viittaa lausunnollaan Philippe Coutinhon tammikuiseen myyntiin. Barcelona hamusi brasilialaista jo kesällä, ja lopulta pitkäjänteisen kaupanteon jälkeen Liverpool myikin kesken kauden Coutinhon Barcelonaan, 165 miljoonalla eurolla.

[readmore from=Mohamed-Salah]

– Kaikella kunnioituksella Liverpoolia kohtaan, mutta en usko Salahin unelmoineen pikkupoikana juuri Liverpoolissa pelaamisesta. Jos Real Madrid koputtaa hänen ovelleen, hän kyllä kuuntelee, Wright uskoo.

– Salahin menetys olisi paljon suurempi kuin Coutinhon menetys.

Wrightin kanssa ohjelmassa keskustellut Craig Bellamy on samoilla linjoilla, mutta hän uskoo Liverpool-fanien saavan nauttia Salahista vielä ensi kauden ajan.

– Jos minä olisin Liverpool, ottaisin suurseurojen kiinnostuksen kohteliaisuutena. Real Madrid ja Barcelona ovat valmiita maksamaan suuria summia, mutta he haluavat takuulla nähdä Salahilta toisenkin kauden, Bellamy aprikoi.

– Sellaisiin seuroihin on yleensä menossa pelaajia, joilla on jo kaksi tai kolme vahvaa kautta allaan. Ja kun Real tai Barcelona lähestyy, on pelaajan vaikea sanoa ei. Ne seurat ovat toiselta planeetalta, mutten silti usko siirron tapahtuvan vielä ensi kesänä.