José Mourinho kehuu Mohamed Salah’n viime vuosien kehitystä. Manchester United -valmentaja luotsasi Liverpool-tähteä muutama vuosi sitten egyptiläishyökkääjän ensimmäisellä valioliigavisiitillä Chelseassa.

Salah oli vielä tuolloin Baselista saapuessa nuori raakile. Epäonnistuttuaan läpimurrossa Lontoossa vasta Serie A -visiitit Fiorentinaan ja AS Romaan toivat egyptiläisen täyden potentiaalin esiin.

Salah palasi Englantiin kesällä 2017 Liverpoolin ostettua hänet Romasta.

– Hän on kehittynyt uskomattomasti jokaisella tasolla. Fyysisesti, uskomatonta kehitystä. Hän oli nopea ja hauras poika. Nyt hän on nopea ja vahva mies, Mourinho hehkutti lehdistölle.

– Hän ei ollut tuolloin myöskään psyykkisesti sopeutunut saavuttuaan suoraan pienestä seurasta Sveitsistä Valioliigan suurseuraan. Se oli hänelle liikaa. Muistan kun peluutin häntä White Hart Lanella ja Etihadilla. Hän ei kestänyt sitä.

– Nyt hän voisi pelata missä vain seurassa. Hän voisi mennä Barcelonaan, hän voisi mennä Madridiin vain pelaamaan: ”Olen Mo-Mo Salah, enkä pelkään mitään tai ketään.”

Mourinhon Manchester United kohtaa tänään arkkivihollisensa Liverpoolin vieraskentällä. Valmentaja ei usko saavansa apua Salah’n tuntemisesta.

Taituri on nykyisin aivan eri pelaaja.

– Hän oli lupaus. Nyt hän on yksi maailman parhaista pelaajista. Se että tunnen hänet, ei auta minua. Minä tunsin lupaavan pelaajan. Nyt hän on huippupelaaja, Mourinho sanoi.