Jos on koko uransa samassa seurassa pelannut ex-toppari Jamie Carragher täysin kiistattomasti Liverpool-legenda, niin samaa voinee sanoa myös jo maalitykki Mohamed Salahista. Ainakin sitä termiä käyttää egyptiläishyökkääjästä myös Carragher itse Sky Sportsin kolumnissaan.

29-vuotiaan Salahin nykyinen sopimus Liverpoolin kanssa ulottuu kesään 2023. Salah antoi äskettäin haastattelun GQ-lehdelle, ja kertoi siinä, ”ettei jatko Liverpoolissa ole hänestä kiinni”. Salah painotti samalla, ettei pyydä mitään ”hulluja summia”.

Carragherin mielestä Liverpoolin on syytä ratkaista Salahin jatkosopimusasia pian. Hänen mukaansa seurajohto ei saisi ikinä anteeksi, jos Salah päästettäisiin lähtemään.

Salah on tehnyt tämän kauden 20 valioliigaottelussa 16 maalia ja syöttänyt yhdeksän osumaa, ja hän johtaa selvällä erolla Valioliigan maalitilastoa. Juuri nyt sekä Salah että Sadio Mané ovat Afrikan mestaruuskisoissa, ja Carragherin mielestä heidän possaolonsa näkyi selvästi, kun Liverpool jäi maalittomaan tasapeliin alivoimalla pelannutta Arsenalia vastaan Liigacupin välierässä torstaina.

– Heitä kahta kaipaa tietenkin paljon. Puheet Salahin sopimuksesta luultavasti vain kiihtyvät, koska hänen poissaolonsa merkityksen huomaa heti, Carragher sanoi pelin jälkeen.

Carragherin mielestä Salah on epäilemättä palkkapyyntönsä arvoinen.

– Salah haluaa yhtä hyvää palkkaa kuin kuka tahansa Valioliigan tai maailman huippupelaaja, ja miksi hän ei sitä voisi saada? Hän ansaitsee sen, sillä me puhumme yhdestä maailman parhaista pelaajista.

– Ehkä Liverpool ajattelee asiaa siitä kulmasta, että minne Salah lähtisi? Espanjalaisjätit ovat poissa laskuista talousvaikeuksiensa takia. Tuhoaisiko Salah perintönsä lähtemällä Manchester Cityyn tai Manchester Unitediin? Tuskin, joten se lienee Liverpoolin valttikortti.

Carragher toivoo, että ratkaisu syntyisi pian.

[readmore from=Mohamed-Salah]

– Haluaisin tämän jatkosopimuksen toteutuvan niin pian kuin mahdollista. Emme voi unohtaa hintaa, jolla Liverpool hankki Salahin (42 miljoonaa euroa kesällä 2017). Eivät he hänestä 100 miljoonaa puntaa maksaneet, vaan tekivät loistavan kaupan. Salahiin sijoitettu raha – siirtosumma ja palkat – ovat jo maksaneet itsensä takaisin.

– En usko, että Liverpoolin omistajat saisivat anteeksi, jos he päästäisivät Salahin lähtemään tänä kesänä tai 18 kuukauden kuluttua. Hän on Liverpool-legenda ja yksi seuran kaikkien aikojen parhaista pelaajista. Tilanne pitää ratkaista mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.

Lähde: Sky Sports