Moise Kean saapui kesällä Evertoniin. Everton maksoi 19-vuotiaasta huippulupauksesta Juventukselle noin 27 miljoonaa euroa. Juventuksella ei ole siirrossa mukana takaisinosto-optiota.

Juventuksen edustusjoukkueessa 16-vuotiaana debytoinut kärki pelasi suurseurassa yhteensä 21 ottelua, joissa syntyi kahdeksan maalia.

Kean debytoi vajaa vuosi sitten myös Italian A-maajoukkueessa. Kolmessa A-maaottelussa Kean on onnistunut kahdesti maalinteossa.

José Mourinho ihmetteli Sky Sportsin studiossa Juventuksen päätöstä luopua Keanista.

– Hän on nuori ja lupaava hyökkääjä. Kean osoitti viime kaudella, ettei pelännyt saamaansa haastetta ja tuli ryminällä sisään Juventuksen edustusjoukkueeseen, joka on täynnä tähtiä. Kean onnistui välittömästi myös maalinteossa, Mourinho muistutti.

– En tiedä, miksi Juventus päätti myydä hänet. Se yllätti minut, vaikka Juventuksella onkin maailmanluokan kärkiä, kuten Cristiano Ronaldo, Mario Mandzukic ja Gonzalo Higuaín, mutta he kaikki ovat jo yli kolmekymppisiä. Keanilla on paljon potentiaalia ja sen takia hänen myyminen yllätti minut. Ymmärtäisin sen, jos törmäisin kadulla Juventuksen urheilutoimenjohtaja Pavel Nedvediin ja kysyisin häneltä asiasta tarkemmin.