Moise Kean ei ole kovin kovassa huudossa Evertonissa juuri nyt.

20-vuotias Kean päätti järjestää kotibileet Britannian hallituksen koronaohjeistusten vastaisesti. Kean latasi juhlista Snapchatiin videoita, joissa näkyi muun muassa sylitanssia.

Everton julkaisi bileiden jälkeen kovasanaisen tiedotteen, jossa se kritisoi jyrkästi Keanin toimintaa.

– Seura on ilmaissut vahvan pettymyksensä pelaajalle ja tehnyt selväksi, että moista toimintaa on mahdotonta hyväksyä, tiedotteessa sanottiin.

Tällä hetkellä seuran sisäinen kurinpitomenettely on käynnissä, mutta jonkinlaisia tietoja on jo tihkunut medialle. Sekä The Times että The Guardian kertovat, että Everton olisi antamassa Keanille suurimman mahdollisen rangaistuksen, mitä työkalupakista löytyy. Se tarkoittaa kahden viikon palkan pidättämistä, mikä Keanin tuloilla olisi 100 000-160 000 puntaa (114 000-183 000 euroa). Lisäksi Everton todennäköisesti vaatii Keanilta julkista anteeksipyyntöä.

Everton osti Keanin 27,5 miljoonalla eurolla Juventuksesta viime kesänä. Avauskausi on ollut haastava. Hyökkääjä on saanut vastuuta 26 ottelussa, mutta lähinnä jämäminuutteja. Peliaikaa on kertynyt yhteensä 864 minuuttia, mikä vastaa alle kymmentä täyttä ottelua. Tehotkin ovat jääneet pahasti piippuun. Kean on viimeistellyt yhden maalin ja antanut kaksi maalisyöttöä.