Bundesliigassa pelaavan RB Leipzigin keskikenttäpelaaja Naby Keïta liittyy tulevana kesänä Liverpooliin. Kauppa lyötiin lukkoon jo viime kesänä, kun Liverpool lupautui maksamaan Keïtan, 23, sopimukseen kirjatun ulosostohinnan, eli noin 55,5 miljoonaa euroa.

BBC:n mukaan kauppaan sisällytettiin myös bonusehtoja, joita ei kerrottu julkisuuteen.

Yleensä bonusten suuruus riippuu pelaajan tai joukkueen suoriutumisesta. Times-lehti kertookin, että Liverpool saattaa selvitä Guinean maajoukkuepelaajan siirrosta odotettua halvemmalla Leipzigin kehnohkon kauden vuoksi.

Viime kaudella Bundesliigassa toiseksi sijoittunut Leipzig on tällä hetkellä sarjassa kuudentena, kun kolme kierrosta on pelaamatta. Timesin mukaan Liverpoolin tarvitsee maksaa Keitasta vain ulosostoklausuulissa määritetty 55,5 miljoonaa euroa, jos Leipzig sijoittuu Bundesliigassa sijalle seitsemän tai sen alapuolelle. Tällä hetkellä seitsemätenä on Eintracht Frankfurt, joka on Leipzigistä pisteen päässä.

Jos Leipzig selviytyy Eurooppa-liigaan, nousee Keïtan hinta noin 61 miljoonaan euroon. Leipzigin pääsy Mestarien liigaan tietäisi Liverpoolille jo noin 68 miljoonan euron siirtosummaa.

Liverpool yritti hankkia Keïtan jo tammikuussa, kun se myi Philippe Coutinhon Barcelonaan, mutta Leipzig vaati laitapuolustaja Trent Alexander-Arnoldia vaihdossa toiseen suuntaan, mihin englantilaiset eivät suostuneet.