Norwich Cityn keväästä tulee rankka. Joukkueella on kaksi vaihtoehtoa: joko taistella säilymisestä kynsin ja hampain viimeisille kierroksille asti tai valahtaa varmaksi putoajaksi ennen kevättä. Molemmat skenaariot ovat henkisesti rankkoja.

Joukkueen päävalmentaja Daniel Farke ei ole shoppailija-manageri. Siksi Norwichilta on odotettavissa tammikuussa maltillista ja laskelmoitua siirtopolitiikkaa. Seura ei tule hankkimaan pelaajia nimien, vaan kylmän data-, ja videoanalytiikan kautta.

Farke on luottanut 4-2-3-1-muotoon. Palloa pyritään viemään vastustajan rangaistusalueelle ohittaen vastustajan linjoja yksi kerrallaan. Norwich keskittää Valioliigassa vähiten. Pallo pyritään saamaan kymppialueelle ja siitä vastustajan toppareiden selustaan hyökkäävien pelaajien juoksulinjoille.

Joukkue on rakennettu tällaista pelityyliä varten. Valioliigassa vastustajat ovat pakottaneet Norwichin kuitenkin epämukavuusalueelle.

Isoin ongelma Norwichin pelaamisessa on nimittäin eteneminen pallonhallinnan aikana. Teemu Pukki tekee tehoja, jos peli virtaa vastustajan rangaistusalueelle asti. Josip Drmicin kausi on ollut vaikea, kun Farke ei ole luottanut häneen. Emiliano Buendian pelitehot ovat kohtalaiset, mutta kymppipaikka ja toinen laita sakkaa.

Ehkä tästä johtuen vastustajat ohjaavat usein Norwichin pelin toiselle laidalle, kuin jossa Buendia pelaa. Buendia pelaa oikealla, mutta Norwich päätyy hyökkäämään peräti 45-prosenttisesti vasemman laitansa kautta.

Siksi Hull Cityn 22-vuotias maalitykki Jarrod Bowen on pyörinyt huhuissa. Bowen on laitapelaaja tai kymppipaikan pelaaja. Norwich City tarkkailee Bowenia varmasti, mutta niin tarkkailee esimerkiksi Newcastlekin.

Bowen on tehnyt tällä kaudella 14 maalia ja antanut neljä maalisyöttöä. Hän voisi dynaamisena ja nopeana pelaajana olla varsinainen täsmäisku Farken jalkapalloon.

Standard Liegen Renaud Emond on myös pyörinyt puheissa. Hän on tehnyt Belgian liigassa maalin joka toisessa pelissä tällä kaudella, ja voisi tulla ottamaan Teemu Pukilta taakkaa pois.

On joka tapauksessa varmaa, että Norwich yrittää vahvistaa hyökkäyspäätään. Jos se pystyy sen tekemään, voi sillä olla mahdollisuuksia kohentaa pallollisten pelinsä tehoja.

Lähtöpuolella Ben Godfreyn menetys olisi todella kova isku. 21-vuotias englantilainen painaa syötöt takalinjoilla omille peräti 89,8 prosentin tarkkuudella. Godfrey on atleettinen pelaaja, jolla on todennäköisesti suuri tulevaisuus pelaajana. Siksi Euroopan suurseurat ovat seuranneet ja tarkkailleet häntä. Norwich tietää Godfreyn nykytason ja potentiaalin ja pyytää hänestä siksi tällä hetkellä 50 miljoonaa puntaa.