Maanantai-ilta ei tarjoa aivan liikaa otteluita Valioliigan saralla, mutta pääsemme kuitenkin nauttimaan kahden todella erilaisen pelifilosofian kohtaamisesta. Vastakohdat viehättävät.

Lähtökohdat otteluun ovat selkeät. Manchester Cityllä on ottelutuntumaa ja Burnley joutuu heti kättelyssä kovan, tai ehkä kovimman mahdollisen haasteen eteen. Ongelmia eivät helpota loukkaantumiset avainpelaajille.

Liian vähän, liian myöhään

Manchester City on ollut xG:n valossa sarjan paras joukkue tälläkin kaudella, mutta Liverpool tyylittelee kuitenkin mestaruuden nimiinsä. Manchester City on kärsinyt läpi kauden loukkaantumisista ja kunnon haastoa emme ole nähneet missään vaiheessa.

Liverpool tulee tuskin ylisuorittamaan omia esityksiään samalla tavalla tulevaisuudessa. He ovat tulevalla kaudella selkeästi SE joukkue, jonka kaikki haluavat eniten voittaa.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen

Mark O'Haire

@MarkOHaire
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Latest Premier League and Championship performance data rankings ahead of the weekend:

📊 Expected Goals (XG)
🥅 Expected Goals Open Play (XGO)
📦 Shots In The Box (SB)

*Averages (for, against, difference, total, ratio)

Manchester City tulee mitä todennäköisimmin keräämään eniten pisteitä COVID-tauon jälkeisen ajan ja kauden päätöksen välillä. Joukkue on täysikuntoinen ja asetelma suosii Cityä. Ei paineita ja materiaali on niin käsittämättömän laadukas ja leveä, että kukaan ei pysty kilpailemaan.

Arsenalia vastaan nähtiin rutiinisuoritus ja todella tyylikäs 3-0 voitto. Pep Guardiola tietää kuitenkin, että Burnleya vastaan on tärkeää pitää peli mahdollisimman paljon keskustassa, edetä hieman totuttua hitaammin ja välttää rikkeitä omassa päässä.

Jopa hieman kaasu-pois-jalalta-tyylinen Man City rullaa mitä todennäköisimmin vaivattomasti Burnleyn yli.

Odotettu avaus Burnleya vastaan:

Ederson
Walker-Fernandinho-Laporte-Zinchenko
De Bruyne-Rodri-Gündogan
Bernardo-Aguero-Sterling

Ei helppoa

Sean Dyche on erittäin hyvä valmentaja juuri siinä mitä hän tekee. Peli on tehokasta ja hyvänä päivänä Burnley voi viedä pisteitä keneltä tahansa. Puolustus on parhaimmillaan täyttä rautaa ja joukkue blokkaa laukauksia kuin Atlético Madrid konsanaan. Ei ole myöskään sattumaa, että molemmat suosivat 4-4-2-muotoa ja raastavat, repivät, sekä valuvat syvään blokkiin, kun paine alkaa kasaantumaan.

Sean Dyche ja Burnley ovat yleensä todella hankala vastustaja Man Citylle, mutta on syytä uskoa, että asiat eivät ole tänään näin ja listaan myös kolme painavaa syytä väittämälle:

  1. Pelituntuman puute
  2. Chris Woodin ja Ashley Barnesin poissaolot
  3. Sean Dyche ei pidä vaihdoista

Burnleyn suosiessa 4-4-2-muotoa tarkoittaa se luonnollisesti kahta kärkeä. Tämän päivän avaus ei ole missään nimessä huono, sillä kärjessä nähdään Matěj Vydra sekä Jay Rodriguez. Mutta.

Ongelmana on, että vaihdosta ei ole heittää sisään juuri mitään esimerkiksi Ashley Barnesin tai Matěj Vydran muodossa. Lisäksi Burnleyn tärkein pelaaja Chris Wood on poissa.

Wood osallistuu noin 11.5 pääpalloon ottelua kohden ja voittaa niistä noin 38%. Lukemat eivät sinänsä kuulosta järjettömiltä, mutta ne tarkoittavat hänen olevan todella vahva pääpelaaja. Monesti Woodia kohti tulevat pääpallot ovat vaikeasti poimittavissa ja hänellä saattaa ajoittain olla jopa puolitoista pelaajaa kimpussa. Vielä tärkeämpää on kuitenkin hänen maalivaarallisuutensa. xG:tä Woodille on kertynyt 13.63 ja maaleja on kasassa 11.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen

Burnley on kaiken lisäksi hyödyntänyt vähiten vaihtoja ottelua kohden koko kauden aikana (2.00), joten on mielenkiintoista nähdä, pakottavatko kuormitus, loukkaantumiset sekä uudet sääntömuutokset Sean Dychea reagoimaan. Toiveissa on, että Dyche käyttäisi vähintään neljä vaihtoa ja, että Burnley säilyisi sitä kautta entistä tiiviimpänä.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen

Jani Heikkinen

@janiheikkinen_

Jani Heikkinen

@janiheikkinen_
100-päiväiseksi venynyt koronatauko tulee #valioliiga'n osalta päätökseen ylihuomenna keskiviikkona, kun kauden viimeinen neljännes pyörähtää käyntiin. Maalikuussa pelien keskeytyessä jäätiin näihin lukemiin 👇
Kesäkuukausien otteluruuhkan tuomaa kuormitustaakkaa helpottaakseen myös Valioliigassa otetaan käyttöön FIFA:n ehdottama ja IFAB:n hyväksymä sääntömuutos vaihtomäärän nostamisesta 3➡️5.

Sean Dyche ei liene muutoksen suurimpia kannattajia.

Odotettu avaus Man Citya vastaan:

Pope
Bardsley-Tarkowski-Mee-Taylor
Hendrick-Westwood-Cork-McNeil
Vydra-Rodriguez

Ottelu näkyy tuttuun tapaan V Sport Jalkapallosta sekä Viaplay suoratoisto palvelusta.

22:00 Man City – Burnley