Englantilaispuolustaja Nathaniel Clynen ura Liverpoolissa on ollut jo pidemmän aikaa laskussa. Kaksi vuotta sitten hän oli vielä tuttu nimi sekä seura- että maajoukkueen avauskokoonpanossa.

Siirryttyään Anfieldille 15 miljoonalla eurolla Southamptonista, Clyne oli yksi Liverpoolin avainpuolustajista. Hän pelasi debyyttikaudellansa 2015/16 jopa 52 ottelua, ja seuraavalla kaudella 41, jääden paitsi vain yhdestä pelistä.

Clynea ylistettiin johdonmukaisista ja puhtaista suorituksista punapaitojen alakerrassa, mutta tilanne kääntyi nopeasti ylösalaisin, kun hän loukkasi selkänsä vakavasti kesällä 2017.

Yli puoli vuotta sivussa ollut Clyne palasi pelikuntoon vasta viime helmikuussa, eikä ole enää sen jälkeen pystynyt voittamaan paikkaansa Jürgen Kloppin avauksesta.

Clynen palautuessa selkäongelmista, Klopp teki nuoresta Trent Alexander-Arnoldista uuden ykkösvaihtoehtonsa oikean laitapuolustajan tontille. Clyne ei ole nykyään edes hänen suora vaihtomiehensä, vaan keskuspuolustaja Joe Gomez on Alexander-Arnoldin levätessä pelannut hänen paikallaan. Myös Fabinho on vaihtoehto kyseiselle pelipaikalle.

Clyne on pelannut tällä kaudella vain yhdessä ottelussa – syyskuun Liigacup-tappiossa Chelseaa vastaan – eikä hän todennäköisesti tule voittamaan pelipaikkaansa takaisin enää tässä joukkueessa.

Paikallislehti Liverpool Echo uskookin, että 27-vuotias Clyne tulee vaihtamaan seuraa ehkä jo talven siirtoikkunan aikana, mutta ainakin viimeistään ensi kesänä.