Newcastlen manageri Rafael Benítez varoittaa seuran omistajaa Mike Ashleyä siitä, että hän ei kykene vuodesta toiseen ihmeisiin rajallisella budjetilla.

Benítez saapui Newcastleen keväällä 2016, mutta ei onnistunut välttämään putoamista Mestaruussarjaan. Espanjalaisluotsi jäi monien yllätykseksi Newcastleen, vaikka alempi sarjataso kutsui. Hän nosti Magpiesin vuodessa takaisin Valioliigaan, jossa Newcastle on nyt 33 kierroksen jälkeen sensaatiomaisesti kymmenentenä.

Newcastle haluaisi Benítezin raapustavan nimensä jatkosopimukseen, sillä hän aloittaa pian nykyisen kontrahtinsa viimeisen vuoden seurassa. Benítez haluaa kuitenkin tietää, että seuran myyntiä pohtinut omistaja Ashley on hänen kanssaan asioista samalla linjalla.

– Jos he (Ashleyn edustajat) haluavat puhua minun edustajieni kanssa (uudesta sopimuksesta), niin he voivat puhua. Tärkeintä on, että jaamme saman kunnianhimon, sanoi Benítez Guardianin mukaan.

– Haluan voittaa pelejä ja pokaaleja. Haluan myös työkalut, joilla on mahdollisuus kilpailla. Haluan nämä samaan aikaan. Haluan kehittää ja valmentaa pelaajia, seurata realistista bisnessuunnitelmaa, moderniin jalkapalloon soveltuvaa realistista bisnessuunnitelmaa. Sen suhteen minulla ei ole ongelmaa, koska olen tehnyt niin aiemminkin.

– Meillä on oltava kaikki kilpailuun vaadittavat työkalut, jotta voimme saavuttaa haluamamme asiat, sillä Newcastle on valtava jalkapalloseura, ja me haluamme saavuttaa sen potentiaalin.

St James’ Parkilla on pelkona, että Ashley on tyytyväinen Newcastlen tämän kauden menestykseen ja uskoo, että Benítezillä on riittävästi intoa pyrkiä rajatulla budjetilla samaan myös ensi sesongilla.

– Minun tavoitteeni ei ole sijoittua yhdeksänneksi. Minun tavoitteeni on voittaa mestaruuksia ja turnauksia. Haluan neljän parhaan joukkoon, haluan pokaaleja. Haluan voittaa liigan tai mitä vain. Sitä minä haluan. En halua vain selviytyä tai taistella paikasta keskikastissa. Haluan olla varma, että voimme taistella pokaaleista.