Omistajanvaihdos-spekulaatioiden keskellä pyörivä Newcastle on ulkopuolisista tekijöistä huolimatta pelannut kelpo jalkapalloa viimeiset viikot. Kuudesta edellisestä ottelusta joukkue on hävinnyt vain yhden, ja joukkueen kannattajien keskuudessa on aistittavissa myönteistä värinää pitkästä aikaa.

– Tunnen hyvin seuran sisäpiirin ihmisiä, ja tunnelma on tällä hetkellä heidän mukaansa erittäin positiivinen, kun näyttää siltä, että paljon kritiikkiä saanut Mike Ashley olisi viimeinkin luopumassa seuran omistajuudesta, Viasatin jalkapalloasiantuntija ja intohimoinen Toon-fani Keith Armstrong kertoo Valioliiga.comille.

Armstrongin mukaan Chelsean ja Manchester Cityn johtoportaissa vaikuttaneen Peter Kenyonin johtama sijoittajaryhmä näyttää vahvasti olevan matkalla seuran uudeksi omistajaksi ehkä jo tammikuun aikana.

– Mike Ashley pyytää seurasta 300 miljoonaa puntaa, enkä usko, että homma jää rahasta kiinni. Ashley haluaisi päästä seurasta eroon jo ennen tammikuun siirtoikkunaa, mutta näin suuri kauppa vaatii niin monta selvitettävää asiaa, että en usko sen vielä joulukuun aikana toteutuvan.

Armstrong uskoo uuden omistajatahon tekevän vain hyvää Newcastlelle.

– Kuita taivaalta ei tarvitse heti lähteä tavoittelemaan. Newcastle tarvitsee taloudellisesti vahvana perustan, jolle rakentaa. Infrastruktuuri on kunnossa, fanipohja on kunnossa. Toivottavasti vuosikausia jatkunut epävakaus päättyisi nyt tähän, Armstrong toivoo.

Sunnuntain kotiottelu Wolverhamptonia vastaan on Armstrongin mukaan täysin voitettavissa.

– Wolves on aikamoinen vuoristoratajengi. Se pelaa erittäin hyvin kovia joukkueita vastaan, toisaalta se on rämpinyt samantasoisia vastustajia vastaan. Tätä taustaa vasten Newcastle ei ole vailla mahdollisuuksia. Varsinkin, kun joukkueen peli näyttää parantuvan pikkuhiljaa kauden vanhetessa, Keith Armstrong päättää.

Katso Newcastle-Wolverhampton Viasatin jalkapallokanavilta sunnuntaina 9.12. klo 18.00 alkaen. Näet ottelun myös Viaplay -suoratoistopalvelun kautta.