Onko joku sitä mieltä, että jalkapallojoukkueen lempinimi on yhdentekevä pikkuseikka? Voi se joskus siltä tuntuakin, mutta joskus toiste taas ”väärä” lempinimi voi maksaa useita satoja miljoonia.

Brittifutiksen paha poika Vinnie Jones paljasti talkSPORTille, että Newcastlen omistajan Mike Ashleyn pitkäksi venynyt aikomus saattoi kariutua joukkueen lempinimeen Magpies, suomeksi Harakat, joka ei ollut erään yhdysvaltalaissijoittajan mieleen.

Ashley on ollut haluton sijoittamaan isoja rahoja Newcastlen menestyksen eteen, ja on aiheuttanut fanien keskuudessa ärtymystä. Marraskuussa uutisoitiin, että Ashleyn keskustelut yhdysvaltalaisen sijoittajaryhmittymän kanssa olivat jo pitkällä, mutta hankkeesta ei lopulta tullut mitään.

– Juttelin viime viikolla golfklubilla erään henkilön kanssa. Hänelle tarjottiin mahdollisuutta liittyä Newcastlen ostamiseen tähtäävään sijoittajaryhmään, Jones kertoi sivustolle.

– Tämä amerikkalainen kaveri harkitsi asiaa. Hän ei tiennyt asiasta juuri mitään. Sitten hän totesi: ”Se, mikä sai minut luopumaan kaupoista, oli heidän nimensä – Harakat”.

Tällä viikolla esille nousi huhuja, joiden mukaan Leedsin omistajan Andrea Radrizzanin voisi olla pakko myydä seura, mikäli Leeds ei onnistu nousemaan Valioliigaan. Tätä vaihtoehtoa Vinnie Joneskin golfarikaverilleen suositteli.

– En usko, että Radrizzanin on pakko myydä. Sanoin kuitenkin tälle amerikkalaiskaverille näin: ”Minäpä kerron sinulle sopivan seuran – Jos haluat ostaa jotain, jolla on tulevaisuutta, niin osta Leeds United”.

– ”Se on huikea paikka, ja heidän peleissään on joka viikko 30 000 katsojaa, kuten silloinkin, kun minä pelasin siellä. Kun he menestyvät, kaupunki on täynnä elämää. Se on yksi maan parhaista paikoista asua”, Jones lisäsi.

Leeds on tällä hetkellä Mestaruussarjan kolmantena kaksi pistettä Norwichin takana, ja tasapisteissä Sheffield Unitedin kanssa.