Newcastle on pikaisen valmentajahankinnan edessä, kun Rafael Benítez ilmoitti viikolla jättävänsä seuran. The Telegraphin mukaan ehdokaslistalla on kolme nimeä ylitse muiden – jokainen heistä tahollaan Valioliigan pelaajalegenda.

Kenties haasteellisin tapaus kolmikosta on Rangersin ruoria pitelevä Steven Gerrard. Tämän nykyinen pesti lienee melko vakaalla pohjalla, ja vaikka Newcastlekin toki on legendaarinen seura, ei lähtö vielä alkuvaiheissaan olevasta Rangers-projektista kuulosta todennäköiseltä.

Toinen nimi listalla on tätä nykyä Manchester Cityssä Pep Guardiolan kakkosmiehenä toimiva Mikel Arteta. Vuosi sitten vanhaan seuraansa Arsenaliin huhuiltu espanjalainen haluaa varmasti jossain vaiheessa ottaa askeleen ykköskäskijän paikalle, mutta onko hallitsevan liigamestarin riveistä poistuminen ajankohtaista?

Artetan tavoin, tosin eri ajanjaksolla Arsenal-menneisyyttä omaava Patrick Vieira on myös mainittu kärkiehdokkaiden joukossa. Invincibles-pelaajana muistettu ranskalainen ei vielä ole suuria valmentajan kannuksia ehtinyt hankkia, mutta nykyinen pesti OGC Nicen puikoissa antaa sellaisten mahdollisuudesta viitteitä. Newcastle oli Vieiraan yhteydessä samasta toimesta jo vuonna 2015.

Myös usein Englannissa ylistetty Bournemouth-valmentaja Eddie Howe on mainittu tulevaa Harakka-luotsia arvailtaessa.