Entinen Englannin maajoukkuepuolustaja Micah Richards uskoo, että moni Newcastlen pelaaja on peloissaan mahdollisen omistajanvaihdoksen alla.

Mediatietojen mukaan pitkäaikainen omistaja Mike Ashley olisi myymässä seuran Amanda Staveleyn omistamalle PCP Capital Partnersille, Saudi-Arabian Public Investment Fund -sijoitusrahastolle ja Reuben Brothers -pääomasijoitusyhtiölle.

Richards arvioi, että epätietoisuus voi johtaa jännitteisiin Newcastlen pukuhuoneessa. Hän koki saman itse aikoinaan edustaessaan Manchester Cityä.

– No, siellä tulee jännittäviä aikoja, mutta pelaajien näkökulmasta katsottuna moni pelaaja tulee olemaan peloissaan. He pelkäävät oman paikkansa puolesta, Richards sanoi BBC:n radiohaastattelussa.

[readmore from=Newcastle]

-Kun sheikki Mansour tuli sisään, meillä oli Thaksin Shinawatra, joka oli tullut vuotta aiemmin, mutta se ei aivan toiminut. Sitten sheikki Mansour tuli, ja me aloimme saada joitakin todella laadukkaita pelaajia sisään. Minä itse aina uskoin omiin kykyihini.

– Mutta siellä pukuhuoneessa oli todellisia pelaajia, jotka miettivät ”Olen tehnyt niin kovasti töitä päästäkseni tähän, ja nyt se viedään pois minulta” tai ”En tiedä, mitä nyt teen”.

Richards korosti, että se voi hyvinkin johtaa levottomuuteen Newcastlen leirissä. Jopa manageri Steve Bruce joutuu pelkäämään työpaikkansa puolesta.

– Se voi olla hyvä asia seuralle pitkällä tähtäimellä, joten seuraan investoimisessa ja halussa mennä oikeaan suuntaan on niin monta hyvää ja huonoa puolta.

Lähde: Evening Chronicle