Newcastle United tyrmäsi kotikentällään vierasjoukkue Sheffield Unitedin 3-0 lukemin. Sheffieldin puolustusosasto joutui maksamaan kalliisti nukahduksistaan, eikä maalivahti Dean Hendersonkaan kyennyt parhaimpaansa.

Newcastle sai ensimmäisen todellisen maalintekopaikkansa 18. minuutilla, kun Miguel Almirón vapautti hyökkääjä Joelintonin läpiajoon. Brassihyökkääjä kuitenkin jäätyi totaalisesti ja oli kompuroida omiin jalkoihinsa yrittäessään viimeistelyä. Henderson korjasi suutariksi jääneen sijoituksen helposti.

Sheffield joutui miehen vajaalle 50. minuutin kohdalla, kun puolustaja John Egan ajettiin kentältä toisen varoituksen myötä. Nahisteltuaan itselleen varoituksen Joelintonin kanssa ensimmäisellä puoliskolla Egan epäonnistui katkaisemaan Newcastlen pitkän avauksen. Eganille ei jäänyt vaihtoehtoa kuin repiä Joelintonia toisen keltaisen arvoisesti.

Newcastle siirtyi 1-0 johtoon Sheffield-puolustaja Enda Stevens epäonnistui nolosti Matt Ritchien matalan keskityksen katkossa. Pallo lipui Stevensin jalkojen välistä takatolpalle kiiruhtaneelle, upean ottelun pelanneelle Allan Saint-Maximinille, joka siirsi Harakat johtoon maalivahti Hendersonin käsien kautta.

69. minuutilla Matt Ritchie tuplasi johtoaseman 2-0:aan voimakkaalla laukauksella etukulmasta sisään. Sheffield-puolustus seurasi vierestä, kun Ritchie pääsi etenemään boksin reunalle täysin vapaasti kuin kuuluisista Stockan ovista. Huonosti sijoittunut Henderson ei voinut kuin seurata katseellaan, kun veto painui voimalla, mutta helponnäköisesti verkon perukoille.

Sheffieldille siunaantui pari yksittäistä paikkaa kaventaa tilanne, mutta paikat tuhraantuivat huolimattomiin viimeistelyihin. Loppunumerot 3-0 maalasi Joelinton 78. minuutilla, kun laidalle vapaaksi pelattu Almirón tarjoili brassille avopaikan vitosen viivalle, josta Joelinton ei epäonnistunut.

Voiton myötä Newcastle nousee sarjataulukossa sijalle 12. Sheffieldin vahva kausi on murenemassa, kun joukkue on onnistunut keräämään vain yhden tasuripisteen koronatauon jälkeen. Unelma europelipaikoista kuitenkin elää edelleen, sillä joukkue majailee taulukossa seitsemäntenä, vain kaksi pistettä Wolverhamptonia ja Manchester Unitedia perässä.