Saudiarabialaistahon vetäytyminen Newcastlen ostosta jättää seuran tuskaiseen rakoon, mitä tulee lähiaikojen jalkapalloilulliseen tekemiseen. Olipa odotetun kaupan kaatuminen isossa mittakaavassa sitten hyvä tai huono asia, tarkoittanee se sitä, että seuran omistus pysyy Mike Ashleyn käsissä.

Uusi valioliigakausi alkaa ennen syyskuun puoliväliä, ja yleinen ilmapiiri vaikuttaa olevan epäuskoinen sen suhteen, että toinen ostajakandidaatti ehtisi toimia ajoissa. Ashley taas on valmistautunut luopumaan seuran omistajuudesta jo hyvän aikaa, eikä ole kesän aikana investoinut siihen lainkaan.

– Newcastlen kannattajat unelmoivat kaupan toteutumisesta, ja elivät uskossa sen toteutumiseen. Tämä oli pahin mahdollinen uutinen heille, Sky Sportsin Keith Downie kirjoittaa.

– Tämä on järkyttävää. Newcastlen kannattajat, kaikki jotka ovat seuraan sidoksissa, koko kaupunki; kaikki odottivat kaupan toteutumista. Ashleyn valtakausi ei ole ollut onnellista aikaa, seuran entinen puolustuspelaaja Steve Howie sanoi.

– Nykyisessä omistuksessa Newcastle on ajautunut tilanteeseen, jossa sen tähtäin on pysyä sarjassa. Manageri Steve Bruce on näissä olosuhteissa tehnyt loistavaa työtä, mutta olen nyt huolissani seurasta, ex-pakki jatkoi.