Newcastlen tulevaisuus on yhä auki, vaikka Saudi Arabian investointisäätiö PIF vetäytyikin kaupanteosta vajaa pari viikkoa sitten. Nykyinen omistaja Mike Ashley käy Sky Sportsin saamien tietojen mukaan yhä keskusteluja saudien kanssa kaupasta. Sen sijaan Valioliigan totaalinen mykkäkoulu herättää kansanedustajissakin ihmetystä.

Skyn tietojen mukaan Ashley on yhä sataprosenttisen sitoutunut myymään seuran investointisäätiölle. PIF vetäytyi kaupasta virallisten tietojen mukaan siksi, että päätöksenteko kesti niin pitkään.

Samaan aikaan Valioliiga ei ole kommentoinut Newcastle-kauppaa sanallakaan. Wansbeck-alueen kansanedustaja Ian Lavery oli yksi 40:stä kansanedustajasta, jotka kirjoittivat Valioliigalle viime viikolla vaatien selityksiä kaupan kaatumiselle. Myös Britannian pääministeri Boris Johnson toivoi Valioliigalta lausuntoa aiheeseen liittyen.

Lavery ihmettelee sitä, miksi Valioliiga on pitänyt mykkäkoulua aiheesta. Hänen mukaansa Newcastlen kannattajat ansaitsisivat vastauksia.

– Emme ole saaneet Valioliigalta minkäänlaista vastausta, emme edes kuittausta viestin vastaanottamisesta. Kohta on mennyt 20 viikkoa (Valioliigan omistajatutkimuksessa). Mikä loukkaus tämä onkaan jalkapallokannattajia kohtaan, enkä puhu vain Newcastlen kannattajista. Onko jotain, mistä emme ole tietoisia? Ketkä käyttävät valtaa tässä tapauksessa? Mitä päätöksiä on tehty tämän omistajavaihdoksen osalta? Lavery luetteli Sky Sportsille.

Valioliigan toiminta on kieltämättä erikoista. Laveryn mukaan asia saatetaan viedä eteenpäin, mikäli Valioliiga jatkaa yhä mykkäkouluaan.

– Riippuen siitä, mitä tapahtuu, eli jos emme saa Valioliigalta mitään vastauksia tai selityksiä aiheeseen liittyen, niin mielestäni meidän pitää miettiä asian eteenpäin viemistä. Se tarkoittaisi asian viemistä parlamentin alahuoneen keskusteluun.

– Voimme myös viedä asian DCMS -komitealle (Digital, Culture, Media and Sport Committee). Joten tämä saattaa olla asioiden käynnistäjä, mikä tarkoittaisi sitä, että ovet avautuisivat jalkapallokannattajille, jotka kutsuttaisiin päätöksentekoprosessiin mukaan, Lavery kertoi.