Newcastlen ja Tottenhamin välinen ottelu sunnuntaina sai dramaattisia piirteitä.

Ottelu keskeytettiin, kun eräs katsoja sai sydänkohtauksen. Riehakas tunnelma stadionilla vaihtui nopeasti hiljaisuudeksi.

Tottenhamin Eric Dier toimi ripeästi, juoksi vaihtopenkkien luo ja kertoi lääkintähenkilökunnalle, että katsomossa tarvitaan apua. Newcastlen joukkueen lääkäri Paul Catterson nappasi mukaansa defibrillaattorin ja juoksi järjestysenvalvojan luo. Sillä välin kun defibrillaattoria kiikutettiin paikalle, ottelua seuraamaan tullut lääkäri Tom Prichard oli rientänyt auttamaan sydänkohtauksen saanutta henkilöä.

– Kaikki tapahtui todella nopeasti. Istuin Gallowgate Endissä ja näin, että jotain oli tekeillä. Siellä huudettiin paikalle ensiapuhenkilöitä, ja näin, kun eräs nainen yritti elvyttää jotakuta.

– Ajattelin, että minun on parempi mennä paikalle tarjoamaan apua.

Prichardin arvion mukaan sydänkohtauksen saanut mies oli ”uskomattoman onnekas”, sillä paikalla oli saatavilla teho-osaston lääkäri, kardiologi ja ambulanssihenkilökuntaa.

Mies saatiin elvytettyä ja jatkohoitoon sairaalaan. Hänen tilansa on tällä hetkellä vakaa.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Newcastle United FC

@NUFC
#NUFC can confirm that a supporter who required emergency medical treatment during today's game at St. James’ Park is stable and responsive in hospital. 🙏

Prichard itse palasi tilanteen jälkeen omalle paikalleen ja sai muilta katsojilta suosionosoitukset.

– Tässä ei ollut kyse vain minusta, mutta kun kävelin takaisin paikalleni ja 10 000 ihmistä osoitti minulle suosiotaan, se oli yksi elämäni parhaista hetkistä, Prichard sanoi.

– Tärkeintä on, että se mies pääsi sairaalaan. Haluan painottaa aikaisen elvytyksen, painelun ja defibrillaattorin merkitystä. Jos joku katsoja joskus joutuu vastaavaan tilanteeseen, paineluelvytys on se, mikä on aloitettava heti ja defibrillaattori pitäisi saada paikalle mahdollisimman pian.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

SPORTbible

@sportbible
The doctor in the crowd who helped save the Newcastle United fan’s life.

What an absolute hero 👏