Chelsea valtasi paikan Valioliigan kärjestä, kun se kaatoi sunnuntaina Lontoon paikallisottelussa Tottenhamin maalein 3-0. Pelin kaikki maalit nähtiin toisella puoliajalla. Niistä toisen viimeisteli tauon jälkeen kentälle tullut ranskalainen N’Golo Kanté, joka oli ollut Chelsean kahdesta edellisestä pelistä nilkkavamman vuoksi sivussa.

Chelsean valmentaja Thomas Tuchelin mukaan Kantén sisääntulo oli käänteen tekevä juttu, joka inspiroi Bluesin ottelun voittoon. Saksalaisvalmentajalla oli ylisanoista runsaudenpulaa, kun hän analysoi pidetyn ja sympaattisen suojattinsa illan panosta.

– En ollut missään tapauksessa tyytyväinen ensimmäisiin 45 minuuttiin. Kepan ja Thiago Silvan henkilökohtaiset esitykset olivat mahtavia, mutta yleisesti ottaen meiltä puuttui tahtoa, energiaa ja peräksiantamattomuutta kaksinkamppailuissa, Tuchel totesi Sky Sportsille.

– Kun käytössä on kuitenkin N’Golo, on jotain, jota jokainen etsii. N’Golo on kaikkea, mitä keskikenttäpelaajalta tarvitaan. Hän on työmoraalia, intensiteettiä, pallojen voittamista, pallollista ja pallotonta taitoa, harhautuksia, tahtoa ja tänään jopa maali.

– Näen häntä harjoituksissa joka päivä, mutta silti minun on vaikeaa uskoa, kuinka hyvä hän on. Älkää erehtykö pitämään häntä pelkkänä pallorosvona. Hän pelaa loistavasti jokaisessa pallonhallintapelissämme treeneissä.

Tuchelin ylistyslaululle ei ollut tulla loppua. Hän nimitti ranskalaista ”ainutlaatuiseksi tyypiksi” ja oli hyvin tyytyväinen siihen, miten Kantén, Jorginhon ja Mateo Kovacicin keskikentän kolmikko toimi toisella jaksolla.

– N’Golo on N’Golo, hän on fantastinen. Kun penkillä on N’Golo ja haluat muuttaa pelin kulussa jotain, hän on paras mahdollinen vaihtomies, koska hän on ainutlaatuinen ja voi muuttaa minkä momentumin tahansa.

[readmore from=NGolo-Kante]

– Se ehkä vaikutti puolustussuuntaiselta vaihdolta, mutta me halusimme olla kompaktimpia, voittaa enemmän palloja ja nostaa joukkuehenkeämme, intensiteettiämme ja työmoraaliamme. Halusimme viedä pelin vastustajan kenttäpuoliskolle ja luottaa sitten taitoihimme.

– Se oli ajatus vaihdon takana, ja olen tyytyväinen reaktioomme. Se reaktio oli ehdottoman tarpeellinen. Pelasimme todella, todella vahvan toisen puoliajan ansaitaksemme tämän voiton, Tuchel päätti.