Arsenal päätyi marraskuun lopulla irtisanomaan toimestaan valmentajansa Unai Emeryn. Managerin postia on hoitanut väliaikaisesti Freddie Ljungberg, mutta kahdesta ruotsalaisen johdolla pelatusta ottelusta on saaliina ollut vain yksi piste. Seuraajan etsintä jatkuu.

Saksalaissivustot Spox ja Goal nostivat sunnuntaina koutsihuhuihin esille uuden nimen. Niiden mukaan Bayern Münchenin entinen valmentaja Niko Kovac on osoittanut kiinnostuksensa tehtävää kohtaan. Spoxin saamien tietojen mukaan Kovac on kertonut agenttinsa välityksellä Arsenalin seurajohdolle olevansa valmis Emeryn seuraajaksi, jos kutsu kuuluu.

Kovac nähtiin lauantaina katsomossa Goodison Parkilla seuraamassa Evertonin ja Chelsean välistä ottelua. Se nostatti välittömästi huhuja siitä, voisiko entinen Kroatian maajoukkuepelaaja olla Evertonin uusi manageri. Kovac kuitenkin torppasi huhut ja sanoi haluavansa viettää taukoa valmentamisesta.

Tiettävästi se ei kuitenkaan koske kaikkia seuroja, vaan Arsenalin valmentajan toimeen Kovac olisi valmis. Hänen valttinaan on myös se, että hän olisi välittömästi käytettävissä. Spox kertoo Kovacin olevan myös maanantaina stadionilla ottelussa West Ham-Arsenal. Hän haluaa saada paremman käsityksen Arsenalin joukkueesta.

[readmore from=Arsenal]

48-vuotias Kovac voitti viime kaudella Bayern Münchenissä tuplamestaruuden, mutta sai kenkää marraskuun alussa. Ennen Bayern-pestiä hän valmensi kahden kauden ajan Eintracht Frankfurtia.

Arsenalin valmentajaksi on huhuissa ehdotettu myös joukkueen entistä kapteenia, Manchester Cityn valmennustiimiin kuuluvaa Mikel Artetaa sekä Juventuksen entistä valmentajaa Massimiliano Allegria. Allegri on kuitenkin jo julkisesti todennut haluavansa palata valmennushommiin vasta kesäkuussa. Hän opiskelee parhaillaan englantia.