Viime kauden päätteeksi Valioliigaan nousseen Norwichin alkukausi on ollut hankala. Suomalaishyökkääjä Teemu Pukin edustama seura on on kahdeksan pelatun kierroksen jälkeen sarjassa toiseksi viimeisenä. Sarjasijoituksesta huolimatta joukkue pystyi kuitenkin kukistamaan syyskuussa sensaatiomaisesti Manchester Cityn lukemin 3-2.

Entinen valioliigahyökkääjä Chris Sutton latoi suorat sanat Norwichin tämänhetkisestä puolustamisesta BBC:lle. Hänen mukaansa joukkue ei tule säilymään Valioliigassa, mikäli Daniel Farken miehistöllä ei tapahdu suurta muutosta pelaamisessa.

– He (Norwich) eivät tule säilymään Valioliigassa, mikäli heidän puolustuspelinsä ei parane merkittävästi. En sano, että heidän tulisi luopua hyökkäävästä identiteetistään, mutta sitä tulee muuttaa, kun nousee sarjaporrasta ylemmäs, Sutton kertoo.

Norwich on päästänyt Valioliigassa eniten maaleja kahdeksan pelatun kierroksen jälkeen, kun omissa on soinut peräti 21 kertaa. Vastustajat ovat laukoneet Norwichia vastaan 17,88:n keskiarvolla per ottelu. Lukema on sarjan suurin.

Norwichilla on ollut alkukaudesta paljon loukkaantumisia, mutta Suttonin mukaan sitä ei voi pitää syynä heikkoihin esityksiin.

– Tällä hetkellä näyttää, että puolustajien taso ei riitä voittamaan yksi vastaan yksi tilanteita. Puolustajat eivät myöskään saa tarpeeksi tukea muulta joukkueelta, Sutton toteaa.

– Loukkaantumisia ei voi pitää syynä, sillä heidän (Norwich) tämänhetkinen pelitapansa ei ole järkevä. Jos on paljon poissaoloja, tulee pelata paremmin joukkueena ja puolustaa entistä paremmin, Sutton jatkaa.

Norwich pystyy luomaan otteluissaan paljon paikkoja, mutta vastustaja on viime aikoina päässyt aivan liian helposti huippupaikkoihin. Suttonin mukaan joukkueen pitäisi puolustaa paljon tiiviimmin.

– Tappio Aston Villalle oli hyvä esimerkki. En voinut uskoa, kuinka avoimesti he pelasivat. Hyökkäyksen ja puolustuksen välille on saatava enemmän tasapainoa, he eivät voi lähteä aina maalintekokilpailuun, Sutton päättää.

Seuran entisen hyökkääjän mukaan seuraavat ottelut merkitsevät Norwichin kauden kannalta paljon. Heidän on reagoitava oikein edellisiin tappioihin.

– Emme vielä ole saaneet tarkkaa kuvaa, miten he pärjäävät tällä (Valioliiga) tasolla. Emme tiedä, kuinka he reagoivat tappioihin. Jos itseluottamus laskee, he voivat menettää uskonsa omaan pelitapaansa ja silloin he ovat todella pulassa, Sutton päättää.

Vuodesta 1992 lähtien, vain yksi joukkue on säilynyt Valioliigassa päästämällä yli kaksi maalia per ottelu -keskiarvolla (Wigan 2,08:lla 2009-2010). Norwichin lukema on tällä hetkellä 2,63.