Huuhkajien historiallinen kisapaikka sinetöityi perjantaina Helsingissä Suomen kaadettua piskuisen Liechtensteinin numeroin 3-0 (1-0). Maaleista kaksi syntyi Teemu Pukin toimesta.

Suomalaistykin seurajoukkue Norwich oli ainakin sosiaalisen median perusteella aidosti onnellinen kotkalaisen puolesta. Esimerkiksi oheinen, seuran Twitter-tilin twiitti kertoo paljon.

Norwich City FC

@NorwichCityFC
That face when you book your country's place in a major tournament next summer! 😍 #ncfc

– Ilmeesi, kun sinetöit maasi paikan arvoturnaukseen seuraavaksi kesäksi!

Lisäksi Norwich oli lainannut Huuhkajien tilin twiittiä, jossa ilmoitettiin pelin lopputulos ja lohkon J:n loppusijoitus.

Norwich City FC

@NorwichCityFC
🎉 History makers! They've done it! Finland have qualified for their first ever major tournament! Teemu scored two and it's going to be some Pukki Party tonight! 🕺 #ncfc

Huuhkajat

@Huuhkajat
3-0 on hyvä olla! Näillä lukemilla Suomi kaataa Liechtensteinin ja varmistaa samalla EM-karsintojen J-lohkon kakkossijan. Se tarkoittaa sitä, että EM-kisapaikka ensi kesälle on nyt varma. RIVEN JOHDOLLA ME MENNÄÄN KISOIHIN 😍😍😍#FINLIE

– Historian tekijät! He tekivät sen! Suomi on selvinnyt ensimmäistä kertaa isompaan turnaukseen! Teemu maalasi kahdesti ja tänä iltana on luvassa Pukki Partyja!

Norwichin maalipyssy Pukki voi vielä taistella EM-karsintojen maalipörssin voitosta. Kotkalainen on karsintojen maalipörssissä jaetulla nelossijalla paukutettuaan yhdeksässä pelissä yhdeksän pömpeliä.

Kärkipaikkaa pitävät hallussaan Englannin supertähti Harry Kane ja Eran Zahavi. Spurs-tähti ja Israelin mies ovat kiskoneet 11 häkkiä. Näiden ja Pukin väliin mahtuu Portugalin Cristiano Ronaldo (10).