Aston Villa ja Derby County kohtaavat maanantai-iltana Valioliigan nousukarsintojen huipennuksessa.

Tässä ottelussa on koko jalkapallomaailman suurimmat taloudelliset panokset. Voittaja nousee Valioliigaan ja pääsee nauttimaan Valioliigan muhkeista taloudellisista eduista.

– Cardiffissa kun pelattiin samainen ottelu, niin silloin jo puhuttiin noin 100 miljoonasta. En edes uskalla miettiä miten paljon se summa on nyt. Telkkarirahat ovat nousseet ainakin melkoisesti omista peliajoista. Tämä on yksittäisenä otteluna arvokkain matsi ja voittaja pääsee aikamoisiin rahoihin käsiksi, toteaa Valioliiga.comille Englannissa komean pelaajauran tehnyt ex-maalivahti Peter Enckelman.

Aston Villa ja Derby County ovat molemmat pelanneet Valioliigassa aiemminkin. Molemmilla joukkueilla on kova hinku takaisin pääsarjaan, jonne ainakin itsensä ja faniensa mukaan kuuluvat.

– Ensi vuosi sitten onkin se haastavampi, sitten ei marssita voitosta voittoon, vaan taistellaan eloonjäämisestä. Nyt tosin kumpikin miettii vaan pääsyä sinne. Kummallakin on vankat perinteet.

– Itse olin Villassa aikanaan. Ne voitti Englannin pääsarjan viimeksi vuonna 1981. Valioliigaa eivät ole voittaneet, mutta mestaruutta on juhlittu vanhalla sarjatasolla. Kyllähän Birminghamilaiset ja Villan fanit kokee, että Villan paikka on Valioliigassa. Niin minunkin mielestä.

– Siellä on iso fanilauma takana ja löytyy paljon uskollisia kannattajia. Jos noustaan, niin varmasti stadionille se 40 000 tulee kotipeleihin, Villassa vuosina 1999-2004 pelannut Enckelman arvioi.

Aston Villa on tehnyt pitkäjänteistä työtä päästäkseen takaisin Valioliigaan. Omistajavaihdoksen jälkeenkään seurassa ei ole otettu harkitsemattomia riskejä ja koetettu saada pikaista nousua aikaan tuhlaamalla miljoonia pelaajahankintoihin.

[readmore from=Nousukarsinnat]

– Se oli jo minun aikoinani, että seurassa ei oltu ikinä valmiita ottamaan riskejä. Eikä siellä ole otettu sen jälkeenkään, kun tuli omistajavaihdos. Siellä ei ole haluttu, eikä haluta lähteä ottamaan isoja velkoja. Se on sinänsä fiksua ja on edetty oikealla tavalla. Jos nyt nousu tulee, niin joukkue rakennetaan varmastikin vanhalle pohjalle ja tehdään muutamia järkeviä täsmähankintoja.

Aston Villa ja Derby County iskevät yhteen tänä iltana klo 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja suoratoistopalvelu Viaplaysta.