Wolverhamptonin manageria Nuno Espírito Santoa on povattu viime päivinä Arsenalin uudeksi käskyttäjäksi Unai Emeryn tilalle, mutta portugalilaisvalmentaja ei halunnut antaa huhuille lisää sytykettä.

Toista kauttaan Arsenalia luotsaava Emery, 48, on ajautunut lehtitietojen mukaan potku-uhan alle johdatettuaan Tykkimiehet kuuteen peräkkäiseen voitottomaan otteluun.

Arsenalin pelaajat poistuivat viime viikonloppuna buuausten saattelemana kotikentältään, kun joukkue jäi 2-2-tasapeliin putoamista vastaan taistelevaa Southamptonia vastaan.

Espanjalaismanageri Emeryn seuraava haaste on edessä tänään, torstaina, kun Arsenal isännöi saksalaista Eintracht Frankfurtia Eurooppa-liigassa. Tykkimiehille riittää illalla jatkopaikan varmistamiseen tasapeli. Arsenal etenee 32 parhaan joukkoon myös, jos Standard Liège häviää lohkon toisessa pelissä Vitórialle, mutta on ilmiselvää, että kannattajat odottavat lontoolaisilta voittoa.

Unai Emery veti Arsenalille keskiviikkona treenit seuran harjoituskeskuksessa. Kuva: Getty Images

Jos Emeryn suosio on laskussa, niin Nunon, 45, on täysin päinvastaisessa tilanteessa. Hän nosti heti ensimmäisellä kaudellaan Wolvesin Mestaruussarjasta Valioliigaan ja vei ryhmänsä vielä pääsarjassa seitsemänneksi ja siten täksi kaudeksi europeleihin.

Wolverhampton koki syyskuussa kolmen pelin tappioputken, mutta sen jälkeen se on pelannut 13 ottelua ja hävinnyt niistä vain yhden. Valioliigassa Wolves on parhaillaan viidentenä.

[readmore from=Unai-Emery]

Nunolta kysyttiin mahdollisesta pestistä Arsenalissa, mutta entinen maalivahti ei halunnut puhua kollegansa työpaikasta.

– Te tunnette minut tarpeeksi hyvin tietääksenne, että en aio vastata tuohon, sanoi Nuno Sky Sportsin mukaan.

– En ikinä mainitsisi asiaa, joka ei ole totta. Toisen managerin työpaikasta puhuminen olisi epäkunnioittavaa, enkä aio tehdä sitä.

Wolverhamptonin maalivahti ja Nunon maanmies Rui Patrício toivoo, ettei manageri ole lähdössä mihinkään.

– Seuralle on todella tärkeää pitää Nuno täällä, ei pelkästään pelaajien, vaan myös seuran takia.

– Mikä tahansa seura tarvitsee pysyvyyttä, jotta se voi kehittyä ja kasvaa suuremmaksi.

– Kyse ei ole pelkästään valmentajasta. Seuraan tarvitaan hyvä henkilökunta. Nuno on loistava valmentaja ja johtaja, ja me tarvitsemme häntä kehittyäksemme.

Wolverhampton kohtaa tänään omassa Eurooppa-liigan ottelussaan portugalilaisen Bragan vieraskentällä. Tasapeli veisi molemmat jatkoon.