Tammikuussa hankittu Odion Ighalo nousi sankariksi torstai-iltana, kun Manchester United kaatoi FA Cupin neljännesvälierissä Derbyn 3-0. Nigerialaishyökkääjä teki ottelussa kaksi maalia, ja sai pelin jälkeen manageri Ole Gunnar Solskjærin kehut. Ighalo on tehnyt kolme maalia kahdessa pelissä, joissa hän on ollut Unitedin avauskokoonpanossa.

– Hän tekee sitä, mitä pyysimmekin, kun hankimme hänet, Solskjær sanoi Sky Sportsille.

– Hän on erityyppinen kuin muut hyökkääjämme. Hän tekee maaleja, luo maalipaikkoja joka pelissä ja tänään hänellä oli tilaisuudet pariin muuhunkin maaliin. Olen häneen hyvin tyytyväinen.

– Ighalo on kokenut, ja hän on tehnyt maaleja koko uransa ajan. Hän häärii boksissa ja sen reunoilla, lukee peliä hyvin ja nuuskii tilaisuuksiaan. Sellainen hyökkääjä on joukkueelle elintärkeä.

30-vuotias Ighalo on Unitedin hyökkäyksen vanhin pelaaja. Solskjær uskoo joka tapauksessa, että nigerialainen voi vain parantaa jatkossa.

– Jatkoa seuraa. Ighalo kehittyy, terävöityy ja tottuu pelitapaamme. En epäile lainkaan, etteikö hän tästä vain parantaisi.

[readmore from=Odion-Ighalo]

– Hän on fyysinen pelaaja. Jos hänelle toimittaa pallon ylös, hän pystyy pitämään sen hallussa. Topparien ei ole helppoa pelata häntä vastaan.

– Nuoret poikamme eivät ole tottuneet siihen akatemiassa. He ovat melkein tottuneet ajattelemaan: ”Ei sinun ole lupa taklata minua”. Joten tietysti haluaisin heidän seuraavan häntä ja oppivan jotain, United-luotsi jatkoi.