Rio Ferdinand haluaa Manchester Unitedin yllätyshankinnalle vakituisen diilin: ”Hän on näpäyttänyt meitä kaikkia”

© Kuva: Getty Images

Manchester Unitedin legendatoppari Rio Ferdinand toivoo, että seura antaa vakituisen sopimuksen nigerialaiskärki Odion Ighalolle.

Ighalo, 30, siirtyi Unitediin tammikuussa kiinalaisesta Shanghai Greenland Shenhuasta loppukauden mittaisella lainasopimuksella. Hän on ehtinyt pelata Unitedissa kahdeksan ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä neljä maalia ja syöttänyt yhden.

Nigerian maajoukkuehyökkääjää pidettiin suurena yllätyshankintana. Lehtitietojen mukaan hän ei ollut missään nimessä seuran ensimmäinen vaihtoehto, mistä kielii myös se, että hänen siirtonsa oli yksi viimeisistä, joka meni tammikuun siirtoikkunassa läpi.

Manchester Unitedissa 12 vuotta pelanneen Ferdinandin, 41, mielestä Ighalo on osoittanut jo parissa kuukaudessa, että hän ansaitsee pidemmän diilin.

– Vau. Kahdeksan ottelua, kolme kertaa avauksessa, neljä osumaa ja yksi maalisyöttö. Pitäisikö Manchester Unitedin hankkia hänet nyt [pysyvästi]? pähkäröi Ferdinand livelähetyksessä Instagram-tilillään.

Ferdinand myönsi, että hän kuului itsekin Ighalon epäilijöihin.

– Kaikki sanoivat: ”Mitä me teemme Ighalolla? Mitä on meneillään? Mitä Ole Gunnar Solskjær ajattelee?” Minun on myönnettävä, että olin yksi heistä.

– ”Ighalo on ollut Kiinassa, jossa sarja ei ole lähelläkään samaa tasoa kuin Valioliigassa, joten miten hän pääsee vauhtiin mukaan? Onko hän heti valmis? Me tarvitsemme jonkun, josta on hyötyä heti. Hän tulee Kiinasta, joten se on mahdotonta”, muisteli Ferdinand ajatelleensa.

– No, hän on näpäyttänyt meitä kaikkia. Tämä kaveri todisti luulomme vääriksi. On virkistävää nähdä pelaaja, joka on [Unitedin] kannattaja ja kiitollinen tilaisuudestaan.

– Hän vaikuttaa siltä, että on kerrassaan innoissaan, kun saa pelata Manchester Unitedissa. Hän on ollut Manchester Unitedin kannattaja koko elämänsä. Hän näyttää kiittävänsä Olea joka päivä saamastaan mahdollisuudesta, kun hän astelee managerin luokse.

– Olen yllättynyt siitä, mitä hän on tehnyt. Kuulkaa, me emme puhu hänestä niin kuin hän olisi tehnyt Man Unitedista lyömättömän joukkueen, mutta United tarvitsi jonkun ja hän on antanut kaikkensa. Enempää ei voi vaatia.

Odion Ighalo pelasi Valioliigassa jo vuosina 2014-2017 Watfordissa. Kuva: Getty Images

– Minusta hän on ansainnut mahdollisuuden saada täysiaikaisen pestin. Manchester United sai hänessä sellaisen pelaajan, jota heillä ei ennen ollut. Hän pystyy pitämään palloa ylhäällä ja jakelemaan sitä joukkuekavereilleen, hänellä on fyysinen preesens, hän pystyy pitämään puolustajan tai kaksi loitolla ja petaamaan maalipaikan jollekin toiselle.

Ferdinand vertasi Ighaloa ruotsalaiseen Henrik Larssoniin, joka nousi Unitedin kannattajien suosikiksi pelatessaan seurassa kolme kuukautta lainalla keväällä 2007.

– Hänestä voi olla hyötyä rashfordeille, martialeille ja jameseille. Hän on kuin Larsson, josta oli hyötyä Wayne Rooneylle ja Louis Sahalle, kun hän pelasi täällä.

– Hän tuo ripauksen kokemusta. Hän on tietyin tavoin erilainen kuin muut jätkät, ja välillä sellaista tarvitaan.


CFR CLUJ vs KUPS – 100.00 JÄTTIKERROIN

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö vähintään 1€ veto KuPSin voitosta.

Saat 100.00 jättikertoimen!