Manchester United -hyökkääjä Odion Ighalo kertoo suhtautumisensa rasismiin muuttuneen maailman viime aikojen tapahtumien jälkeen.

Afroamerikkalaisen George Floydin viime viikolla tapahtunut väkivaltainen kuolema poliisin pidätystilanteessa on nostanut rasismin vastaisen keskustelun tapetille Yhdysvalloissa. Tapauksesta on seurannut valtavia mielenosoituksia ympäri maailmaa.

Ighalo kärsi itse rasismista nigerialaisen pelatessa Kiinan Superliigassa Shanghai Shenhuan riveissä. Hyökkääjä pelaa Unitedissa lainasopimuksella.

Ighalo raportoi tuolloin Kiinan liitolle kohtaamastaan syrjinnästä, mutta asialle ei tehty mitään.

Seuraavalla kerralla mies ottaisi kovemmat keinot käyttöön.

– Jos näin tapahtuisi minulle, kertoisin ensin siitä tuomarille. Jos mitään ei tapahtuisi kävelisin pois kentältä, koska kenenkään pelaajan maailmassa ei pitäisi kokea sellaista, Ighalo sanoi Sky Sportsin haastattelussa.

– Yhdessä ottelussa Kiinassa minua solvattiin kaikilla mahdollisilla nimillä. Jätin kättelyt väliin ja kävelin suoraan pukukoppiin. Olin vihainen. En vienyt sitä eteenpäin, vaan jätin asian siihen. Olen sellainen kaveri. En tykkää ottaa asioita esille.

Ighalo painottaa olevansa myös meneillään olevia mellakoita vastaan. United-hyökkääjän mielestä aggressiiviset mielenosoitukset eivät ole oikea tapa taistella rasismia vastaan.

– En hyväksy rasismia, mutta en hyväksy myöskään mielenosoituksia. Tämä ei alkanut tänään, eikä tämä tule päättymään tänään. Taistelemme nyt seuraavan sukupolven puolesta, jotta tämä viimein häviäisi.

– Meidän täytyy aloittaa nuoremmista. Kouluttaa heitä näkemään, että kaikki ihmiset ovat samanlaisia. Meidän pitäisi taistella ihmisyyden, ei värin puolesta.