Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær ja Manchester Cityn manageri Pep Guardiola eivät ole samaa mieltä.

Joukkueet kohtaavat tänään Old Traffordilla huipputärkeässä paikalliskamppailussa. Solskjær näki tiistaina, että niin kutsutut taktiset rikkeet kuuluvat Cityn tyyliin. Taivaansiniset rikkovat norjalaisen mukaan tarkoituksella pallonmenetysten jälkeen.

– Meidän pitää olla valmiita heidän prässiin. Heilä on pallollista laatua, joten meidän pitää puolustaa hyvin.

– Kun voitamme pallon, niin meidän pitää olla valmiita heidän aggressiivisuuteen. He iskevät nilkkoihin ja kantapäihin. Emme saa helppoja vastaiskuja, koska he rikkovat, Solskjær sanoi.

Aihe on tuttu. Punaisten paholaisten edellinen manageri José Mourinho nosti asian niin ikään esille. Cityn rohkea pallonhallinta johtaa herkästi pallonmenetyksiin. Cityn tavoitteena on katkaista ne heti.

– Tämä on minulle aivan selvä asia. He nostavat niin paljon pelaajia ylös ja yrittävät pysäyttää meidät korkealla, Solskjær jatkoi.

Tilastot kertovat muuta. ESPN nosti esille, että City on rikkonut tällä kaudella puolen kentän yläpuolella 170 kertaa, United 195 kertaa.

– Totta kai siellä tapahtuu kontaktia. Jos teemme rikkkeitä tai tulemme tilanteisiin turhan myöhään, niin tuomari antaa keltaisen tai punaisen kortin, Guardiola vastasi.