Manchester United ja Liverpool jakoivat pisteet sunnuntaina, kun joukkueet kohtasivat Old Traffordilla. Ottelu päättyi 1-1. Kotijoukkueen maalin iski Marcus Rashford, vieraiden maalista vastasi puolestaan Adam Lallana.

Ottelun avausmaali herätti paljon keskustelua, ja jakoi mielipiteitä. Rashfordin tekemää maalia edelsi kotijoukkueen Victor Lindelöfin kontakti Liverpool-hyökkääjä Divock Origiin. Tilannetta tarkasteltiin myös VAR-huoneessa, mutta päätuomari Martin Atkinson hyväksyi maalin.

Sky Sportsin toimittaja Anton Toloui kertoi oman näkemyksensä maalista Twitterissä.

Anton Toloui

@SkyAnton
Here’s why the #MUFC goal was allowed. VAR would have asked what Martin Atkinson saw between Lindelof & Origi. He clearly told them he saw contact but made a decision it wasn’t freekick. As he saw the contact VAR deemed it not a “clear & obvious error” & allowed the goal #MANLIV

Anton Toloui

@SkyAnton
Again, it’s not whether the initial incident looked at by #VAR is a foul, it’s what the referee saw & whether his decision was a “clear & obvious error”. So if Atkinson hadn’t seen the contact or thought Origi had dived then it could be overturned. He did though, so he’s backed

Sky Sportsin asiantuntija Graeme Souness oli sitä mieltä, että maalia edeltäneessä tilanteessa oli selkeä rike.

– Minusta Lindelöf kaatoi hänet. Hän ojensi jalkansa, ja jokaisesta kuvakulmasta katsottuna se oli rike. Selkeä kontakti ja virhe, Souness sanoi Sky Sportsille.

Manchester Unitedin entinen pelaaja Gary Neville oli samaa mieltä kollegansa (Souness) kanssa.

– Kyllähän se tilanne näytti rikkeeltä. Manchester United ei välittänyt siitä ja Jürgen Klopp kävi kuumana. Siinä oli rike, ja tilanteesta olisi pitänyt viheltää vapaapotku Liverpoolille, Neville kertoi.

Liverpoolin valmentaja Klopp antoi kritiikkiä VAR:sta ottelun jälkeen. Myös hänen mielestään tilanteesta olisi pitänyt viheltää vapaapotku.

– He (Man United) tekivät maalin, joka osoitti kaikki ongelmat VAR:sta. Tuomari antoi pelin jatkua, koska se on VAR:in protokolla. VAR näytti, että se oli virhe, mutta päätöstä ei kumottu. Mielestäni VAR:in kohdalla toimii tällä hetkellä ainoastaan käsivirheiden sekä paitsioiden tarkastaminen, Klopp kertoi pettyneenä.

– Toimintamalli, jossa tuomari antaa pelin jatkua epäselvissä tilanteissa, ei toimi. Sanoin muille vaihtopenkille maalin jälkeen, että ei hätää, VAR kumoaa maalin. Sitten olin päätöksen jälkeen yllättynyt, Klopp jatkoi.

Kotijoukkueen valmentaja Ole Gunnar Solskjær sen sijaan oli sitä mieltä, että maali pitikin hyväksyä.

– Ehkä tilanteessa oli pieni kontakti, mutta ei se ollut selkeä rike. Emme pelaa koripalloa. Minusta jalkapallo on miesten peli, jossa saa taklata. Minusta se ei ollut rike, Solskjær päätti.